Gå til sidens hovedinnhold

Ottar Ertzeid slutter i DNB - nå blir to kvinnelige ledere historiske

Nå får DNB-sjef Kjerstin Braathen en ny kvinne i ledelsen, når Ida Lerner blir finansdirektør.

Ottar Ertzeid slutter i DNB, etter eget ønske, etter 32 års ansettelse i konsernet. I 18 år ledet han Norges største meglerhus, DNB Markets, og har de siste to årene vært CFO (finansdirektør).

Hans etterfølger blir Ida Lerner, som starter i jobben 1. november.

- Når Ottar ønsker å gå over i en annen arbeidstilværelse er jeg veldig glad for at Ida tar på seg denne spennende oppgaven, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i en børsmelding mandag morgen.

- Hun har omfattende innsikt i DNBs drift, risiko, strategi og finansielle situasjon. Ida har gjennom flere år utmerket seg som en sterk og modig leder, som har alt som trengs for å fylle rollen som CFO, påpeker DNB-sjefen.

Det er historisk at det er to kvinner i DNB som er konsernsjef og finansdirektør samtidig.

Les også: DNB starter «I lomma på Silje»-tjeneste for alle nordmenn

- Sterke finansielle resultater

DNB skriver i børsmeldingen at Ida Lerner har 14 års erfaring fra DNB, og har de siste fire årene vært konserndirektør med ansvar for Risk Management. Hun har tidligere ledet DNB CEMEA (Central Europe, Middle East and Africa) i London, og har også erfaring fra Large Corporate Banking i HSBC og som aksjemegler i Nordea.

- Jeg gleder meg til å begynne i en ny rolle. DNB er en av Europas mest solide banker, og er en av få banker som har levert på utbyttepolitikken også gjennom de siste krevende årene. Jeg overtar CFO-ansvaret i en bank med sterke finansielle resultater og solid porteføljekvalitet, uttaler Lerner.

Les også: DNB spår lønnsfest i Norge

Vil gjøre noe annet

Ertzeid vil fortsette som rådgiver innen M&A (fusjoner og oppkjøp) i DNB fram til våren 2022. Deretter vil han ta fatt på andre arbeidsoppgsaver utenfor storbanken.

- Jeg ønsker å bruke resterende år i arbeidslivet til å utnytte kompetansen min i en friere rolle som for eksempel styreverv. I tillegg ønsker jeg å være mer aktiv i verdipapirmarkedet med egne midler. Disse ønskene lar seg ikke kombinere med dagens rolle som CFO, sier Ottar Ertzeid i børsmeldingen.

- Jeg er takknemlig og privilegert som har hatt en fantastisk karriere i DNB. Derfor har det vært en vanskelig beslutning å skulle forlate spennende oppgaver og gode kolleger. Jeg har fullt ut tro på bankens finansielle og strategiske posisjon, påpeker han.