Gå til sidens hovedinnhold

- Over mitt lik

Microsoft hevder de aldri vil inkludere noen bakdør i Windows Vista som kan gi politiet adgang til kryptert informasjon.

BBC har tidligere meldt at det kan bli en bakdør i Microsofts nye operativsystem Windows Vista som gjør at politiet enkelt kan få tilgang til data som er kryptert, som vi har skrevet om her. Det tilbakevises nå på det sterkeste fra Microsoft.

Ikke nå, ikke i fremtiden
- Microsoft har ikke, og vil ikke inkludere, «bakdører» i Windows, sier en Microsoft-representant til Cnet News.

Problematikken har vært at Windows Vista vil ha en sterk kryptering av data på harddisker, kalt BitLocker Drive Encryption, som vil gjøre det praktisk talt umulig for politiet å få tilgang til data fra for eksempel mistenkte terrorister. Det har ført til at britisk politi har ytret ønske om en enkel bakdør for politiet slik at de likevel kan få tilgang til data.

- Over mitt lik
- Antydningene er at vi jobber med myndighetene for å lage en bakdør så de alltid kan få tilgang til BitLocker. Over mitt lik, skriver utvikler og kryptograf Niels Ferguson i sin blogg.

Ifølge Ferguson er samtalene Microsoft har med myndigheter i flere land ikke om å lage bakdører, men hvordan krypteringen kan brukes til myndighetenes egen sikkerhet.

Anses som uakseptablet
- Bakdører er enkelt og greit ikke akseptablet. Dessuten vil de ikke finne noen i dette utviklingsteamet som er villig til å implementere og teste bakdører, skriver Ferguson.

Se bilder fra nye Windows Vista under.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Kommentarer til denne saken