Overskudd på 19 milliarder

Ferske tall viser at Norge hadde en handelsbalanse med overskudd på 19,2 milliarder kroner i februar.

Overskuddet i handelsbalansen med varer i februar måned ble på 19,2 milliarder, viser tall Statistisk sentralbyrå la fram mandag.

Det ble importert tradisjonelle varer for 24,4 milliarder kroner i februar, en økning på 14,4 prosent sammenliknet med februar i fjor. Eksportverdien av tradisjonelle varer kom opp i 17,2 milliarder, mens eksportverdien for råolje, naturgass og kondensat utgjorde 26,4 milliarder.

Vi eksporterte råolje for 19,2 milliarder kroner i februar, en oppgang på 580 millioner sammenliknet med februar i fjor. Prisen per fat råolje i februar i år var lavere, 215 kroner mot 232 kroner i samme måned i fjor. Antall fat var derimot høyere, 89,2 millioner fat imot 80,3 millioner.

Verdien av naturgasseksporten i februar var på 6,3 milliarder kroner, en liten oppgang fra samme måned i fjor.

Sesongjusterte tall for importen av tradisjonelle varer for de siste tre månedene, viser en oppgang på 0,7 prosent sammenliknet med tremånedersperioden september til november i fjor. En sammenlikning av februar mot januar gir en økning på hele 9,3 prosent for tradisjonell vareimport.

Tall for petroleumseksporten – råolje, naturgass og naturlige gasskondensater - viser en tremånedersendring på 7,0 prosent, mens økningen fra januar til februar er på hele 16,9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag