*Nettavisen* Økonomi.

Overtar mange av Sterlings ruter

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Vi begynte å planlegge dette først klokken 03.00 i natt, sier Bjørn Kjos.

29.10.08 22:28

Norwegian innkalte onsdag til en pressekonferanse i Danmark i forbindelse med at de etablerer base på Københavns lufthavn – Kastrup.

Tilstede fra Norwegian er selskapets gründer og administrerende direktør Bjørn Kjos samt kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

- Begynte klokken 03
Til dansk TV 2 sier Kjos at konkursen kom overraskende på Norwegian, og at selskapet først klokken 03 begynte å planlegge den nye satsingen i Danmark.

- Klokken 01.55 i natt var vi sikre på at Sterling kom til å få nye eiere og at alt kom til å ordne seg. Så klokken to fikk vi beskjed om konkursen, sier Kjos.

- Norwegian beklager at Sterling er konkurs og føler med de mange ansatte og passasjerer som er berørt av denne. Sterling har hatt en viktig rolle i lavprismarkedet ut fra København og vi ønsker å bidra videre. Norwegian blir nå den nye lavprisaktøren ut fra Danmark, sier adm. direktør Bjørn Kjos i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Vårt sterke resultat for 3. kvartal viser at vår forretningsmodell er bærekraftig også i tøffe tider, og med en egenkapital på over en milliard norske kroner er vi godt rustet for en økning i Danmark, sier Kjos.

- Vi har ikke kommet til Danmark for å tape penger, og vi skal sørge for at det blir billig for danskene å fly også i fremtiden, sier Kjos.

Overtar ikke ansatte
Det er ingen automatikk i at Norwegian overtar alle ansatte i Sterling, verken piloter, bakkepersonell eller andre ansatte. Allikevel ser fremtiden positiv ut.

- Vi kommer til å starte fra bunnen av, men vi kommer til å trenge rundt 300 nye medarbeidere. Det er mange flinke medarbeidere fra Sterling som er velkomne til å søke på disse jobbene, sier Kjos.

- Norwegian kjøper Sterling
Nettstedet Business.dk meldte onsdag formiddag at Norwegian skal ha inngått en kjøpsavtale mellom de to selskapene, men det ble raskt avvist av pressetalskvinne i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Det er meg bekjent ikke riktig at vi skal overta noe konkursbo. Flyene til Sterling er sikkert ført tilbake til leasingselskapet, sa Ellingsen til NA24 .

Nye ruter fra Stockholm
Norwegian oppretter nye ruter fra Stockholm fra 3. november. Dette er ruter som Sterling tidligere har fløyet.

– Vi har jobbet hardt i morgentimene og utover ettermiddagen for å se på hvilke muligheter vi har til å starte opp rutene på nytt. Norwegian jobber nå med en varig løsning for å hjelpe våre egne passasjerer samt Sterlings passasjerer i tiden framover, sier adm. direktør Bjørn Kjos.

Dette gjelder følgende ruter:

Stockholm-Alicante – Mandag og fredag

Stockholm-København – Fire daglige flygninger

Stockholm-Malaga – Tirsdag og lørdag

Stockholm-Las Palmas - Torsdag

Stockholm-Nice – Torsdag og søndag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.