Det mener Adrian Hill, professoren som leder prosjektet for utviklingen av koronavaksine ved universitetet i Oxford, skriver Daily Mail.

Han tror vi vil få gjennom en nødstilfelle-godkjenning for bruk av vaksinen på de som trenger det mest, før de siste forsøkene gjøres. Full godkjenning av vaksinen vil komme etter hvert, og resten av befolkningen vil kunne få vaksinen fra tidlig i 2021.

Les også: Koronajulen: Du kan bli nektet flyreisen hjem til jul

Ifølge Daily Mail sier professoren at milliarder med doser allerede er under produksjon på ti fabrikker rundt om i verden, ledet av det britiske legemiddelfirmaet AstraZeneca.

- Jeg vil bli veldig overrasket om pandemien ikke er veldig tydelig på vei ned innen sent på vårparten, i alle fall i dette landet. Vi vil komme til det stadiet hvor det er flokkimmunitet gjennom vaksinering, har Hill uttalt.

Les også: Nils Atle krever koronatest av utenlandske arbeidere - staten slår tilbake

To faser av vellykkede kliniske studier mener Oxford-vaksinen er trygg, og utløser en sterk immunrespons. Den tredje fasen av studier er på et mer avansert nivå.

- De vil se mer på dataene om sikkerhet og kanskje effekt før de gir lisens til å vaksinere alle. I dette landet er prioriteringene våre ganske klare...vi skal vaksinere høyrisikoindivider før vi vaksinerer de unge, friske og sunne som har lavere risiko, sa Hill.

Vaksinen fra Oxford vil også kunne gagne det norske folk. I tillegg til koronavaksinen fra Pfizer er det ventet at legemiddelselskapet AstraZeneca og Oxford-universitetet kan ha en vaksine klar snart. Det er denne vaksinen Norge og EU håper kan være først ute, med de første leveringene allerede i desember, skrev Nettavisen nylig.

Les også: Nå snakkes det om andre generasjon koronavaksine - hva betyr det?

Vaksinen, kalt COVID-19 Vaccine AstraZeneca, virker ved å forberede kroppen til å forsvare seg mot infeksjon med koronaviruset SARS-CoV-2, ifølge Statens legemiddelverk.