Øye venter på redningsplanke

Den hardt pressede finansakrobaten Thomas Øye venter i spenning på sin redningsplanke, i form av en faks fra en karibisk bank.

20.08.03 15:10

Barrington Bank skal angivelig kunne avkrefte at Øye har 250.000 dollar på en hemmelig konto i banken, slik Finansavisen skrev i helgen. Øye ble i fjor slått konkurs med en gjeld på godt over 100 millioner kroner.

- Jeg har nettopp snakket med Thomas. Han venter på en faks fra Barrington Bank. Faksen vil bli framlagt for bostyrer så snart den kommer. Det er viktig for oss å dokumentere for bostyrer at han ikke har noen penger i utlandet, slik det påståes, sier Thomas Øyes advokat, Geir Lippestad til TV 2 Nettavisen.

Lippestad og Øye hadde onsdag morgen ikke fått diskutert det oppsiktsvekkende lydbåndet som gjengis i dagens utgave av Finansavisen.

- Vi tar en ting om gangen. Det viktigste for oss nå er å dokumentere at han ikke skjuler penger i utlandet, sier advokat Lippestad.

Ifølge lydbåndet skal Thomas Øye ha prøvd å selge aksjer i Screen Media til grov overpris, for å lure til seg en fet gevinst.

- Jeg leser dette med interesse, men vil ikke kommentere saken direkte, sier bostyrer for Øyes konkursbo, advokat Aksel O. Hillestad til TV 2 Nettavisen.

Advokat Hillestad har lett etter midler hos Øye, uten å finne noe.

- Derfor har det ikke skjedd som mye i bobehandlingen, men vi får stadig henvendelser som tilsier at vi bør jobbe mer med saken og gjøre nærmere undersøkelser, sier Hillestad.

Ifølge bostyreren har Øye varslet om at han venter faks fra en karibisk bank.

- Jeg vet han prøver å få en bekreftelse på at han ikke har penger i Barrington Bank. Men jeg har ikke sett noe faks ennå, sier advokat Hillestad.

Onsdag klokken 15 hadde Øyes advokat, Geir Lippestad, ikke fått vite om hans klient hadde mottatt bekreftelsen fra Barrington Bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.