*Nettavisen* Økonomi.

Øyvind (43) får ikke kjøre opp på minst fire måneder: – Helt håpløst

Øyvind Tvedt og Bård Hoksrud.

FØRERKORT-KØ: Enorme køer hos Statens vegvesen kan gi store økonomiske konsekvenser og føre til at familieferien ryker for Øyvind Tvedt (t.v.). Foto: Montasje: Privat/NTB Scanpix

Enorme køer på oppkjøring kan gi Øyvind Tvedt (43) og tusenvis av nordmenn store problemer.

– Det er helt håpløst. Da jeg skulle melde meg opp, sto det ingen ledige timer de neste fire månedene, sier Øyvind Tvedt til Nettavisen.

Han skal kjøre opp til lett lastebil. Men etter koronaviruset rammet Norge, er det meste avlyst hos Statens vegvesen. Totalt er det avlyst 15.000 førerprøver fra 12. mars til 31. mai. Det kommer i tillegg til den vanlige sommerkøen hos vegvesenet.

Les også: Bruktbilselgeren Werner (42) har superteft for aksjer: Spesielt én aksje peker seg ut (+)

Ferien kan gå i vasken

– Hvis det går lang tid før det kommer en løsning vil dette ramme meg økonomisk. Familien har også planlagt norgesferie til sommeren med bobil. Alt dette henger i en tynn tråd nå, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre. NORGESFERIE:

NORGESFERIE: Øyvind Tvedt (43) og hans familie har fulgt regjeringens oppfordring med norgesferie på sommeren, og kjøpt seg bobil. Nå risikerer ferien å ryke om ikke lappen kommer på plass. Foto: Privat

Tvedt har full forståelse for at mye blir avlyst som følge av koronaviruset. Imidlertid mener han kjøreskolene har funnet løsninger, men Statens vegvesen er altfor trege og utilgjengelig for folk.

– Det er ingen privat bedrift som kunne holdt på sånn. Men når det er staten kan de gjøre som de vil, sier en frustrert Tvedt.

Les også: Siw (27) har gått ned 40 kg. Særlig én ting har hun kuttet fra kostholdet (+)

Krever midlertidig førerkort

Ifølge Statens vegvesen er det i perioden 12. mars til 31. mai kansellert over 15.000 førerprøver.

Bilentusiast og stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) mener det er helt uakseptabelt, og krever tiltak fra samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

– Dette fører til enorme kostnader for vanlige folk. Bare tenk på alle 18-åringene som ikke får kjøre opp på bursdagen, som de har drømt om så lenge, sier han.

Les mer: Kapasiteten i en av Oslos mest trafikkerte tunneler halveres

Klikk på bildet for å forstørre. Frp-politiker Bård Hoksrud vurderer å gi seg på Stortinget etter inneværende periode.

KREVER TILTAK: Frp-politiker og bilentusiast Bård Hoksrud krever at statsråden rydder opp i den enorme køen på førerprøver. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)

I tillegg kommer veldig mange som er avhengig av førerkort for å gjennomføre jobb, studier eller komme seg fra A til B i hverdagen.

– Dersom ikke statsråden rydder opp, frykter jeg seks måneders ventetid. Det er både uholdbart og uakseptabelt, sier Hoksrud til Nettavisen.

I et spørsmål til samferdselsminister Hareide ber Hoksrud om flere strakstiltak.

– Hareide har ikke noe alternativ. Han må bare sette i gang. Det er mulig å få sensorene til å jobbe mer, både helger og kvelder. Det er også mulig å hente inn erfarne kjørelærere for å hjelpe til, sier han.

Les også: Koronakrisen har halvert bilsalget i Europa

Bilentuasiasten fra Frp foreslår også at sensorer eller kjøreskoler kan utstede midlertidige førerkort for å hjelpe på situasjonen.

– Dette er dugnad, og vi må gjøre det vi kan for å få ned køene så det ikke ødelegger for mye for vanlig folk, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag