*Nettavisen* Økonomi.

P4 runder millionen

Mens Kanal 24 fortsatt sliter. Utfordrerkanalen mistet 150.000 av lytterne de vant i oktober på en knapp måned.

07.12.04 15:25

I november lyttet 26 prosent av befolkningen daglig til P4 på hverdagene. Dermed er P4 tilbake på over én million lyttere hver dag.

Tar man med helgelyttingen, så har P4 920.000 lyttere i snitt alle ukens dager.

- I oktober sa vi oss svært fornøyde med å nærme oss én million lyttere, men når vi nå passerer denne magiske grensen, har vi nesten ikke ord, sier Kalle Lisberg i P4.

Kanal 24 fortsetter derimot å slite. Etter en kjærkommen opptur i oktober, etter omlegging av program og profil, må den nye radiosjefen Jan Erik Pedersen nok en gang se lyttertallene falle.

Kanal 24 hadde i snitt 311.000 lyttere på hverdagene i november, det er en tilbakegang på hele 17 prosent i forhold til forrige måned.

- Vi fikk stor oppmerksomhet i forbindelse med omleggingen i august. Derfor ventet vi en oppjustering av lyttertallene allerede i oktober. Men denne måneden viste seg å bli overraskende bra, sier radiosjef Jan Erik Pedersen i Kanal 24.

Han mener det fortsatt er forbedringer å hente ut av kanalen.

- Vi har stabilisert oss på et nivå på 50-100.000 flere lyttere pr. dag i snitt enn i vår og sommer. Det jobbes fortsatt hardt med produktet vi leverer. Vi har fortsatt en vei å gå både i forhold til produktforbedringer og antall lyttere. At vi har uker med mer enn 400.000 lyttere i snitt på hverdager mener vi er et signal om at vi gjør noe riktig, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.