*Nettavisen* Økonomi.

På jakt etter 750 kvinner

Magre 22 av landets 513 allmennaksjeselskaper har en kvinneandel på 40 prosent i styret. I løpet av våren må landets selskaper hente inn svært mange kvinnelige styremedlemmer.

Stortinget har et mål om minst 40 prosent kvinner i styrene, og i sommer skal antall kvinner telles opp. Dersom ikke resultater er tilfredsstillende, vurderes det å sette i verk en kvoteringslov til høsten, skriver Aftenposten.

Per i dag har landets aksjeselskaper 11,7 prosent kvinner i styrene. Dermed har selskapene bare en generalforsamling igjen på å oppfylle kravet, og utfordringen som ligger foran dem er formidabel.

Allmennaksjeselskapene må nemlig få 750 kvinner til å takke ja til styreverv i løpet av de neste månedene.

Det er ikke bare de små selskapene som mangler kvinner. Også flere av de store selskapene er manko på jenter. Leder Marit Hoel ved Center for Corporate Diversity (CCD) anslår at de store selskapene trenger rundt 500 kvinner for å fylle kvoten.

De børsnoterte bedriftene er best i klassen med sin kvinneandel på 16,7 prosent. Andelen er høy i internasjonal sammenheng. Sparebankene er flinkest, med 33 prosent kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.