Gå til sidens hovedinnhold

På Under koster det 1000 kroner bare å reservere et bord

Underet har åpnet

Onsdag klokken 18.00 slapp gjestene inn og ned i havdypet på den verdensberømte restauranten Under.

Norges eneste undersjøiske restaurant åpner i Spangereid ved Lindesnes onsdag, skriver Lyngdal Avis.

Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervannsrestaurant.

Lokalene vil bare romme 40 gjester, men likevel har reservasjonene strømmet inn.

Fem meter under havets overflate skal gjestene på den nye restauranten Under nyte et gourmetmåltid. På menyen står det mye sjømat.

– Albuskjell, mahognyskjell, kreps, torsk og fiskepudding. Og mere til, forteller Gaute Ubostad til Lyngdal Avis i minuttene før de første gjestene slipper inn i undervannsrestauranten på Lindesnes.

Følelser

Han innrømmer at han er spent.

– Jeg er lettet og stolt og kjempespent. Jeg har masse følelser akkurat nå, men mest av alt er jeg nok stolt, sier han.

Så langt har han ikke hatt tid til å bli sliten.

– I morgen, kanskje, sier han.

Europas første

Det er et utrolig prosjekt brødrene Stig og Gaute Ubostad fra Lyngdal har dratt i land, bokstavelig talt. Europas første undervannsrestaurant.

Gjestene sitter på fem meters dyp og nyter mat laget av mesterkokker.

Åpningsdagen er reservert inviterte gjester. Alle som har bidratt, politikere, fylkesmannen, entreprenører og andre.

Det hele har kostet rundt 70 millioner kroner.

– Litt mer enn vi hadde regnet med, men slik er livet, sier Gaute.

Lokale innkjøp

Ubostad-brødrene er ikke minst stolte av alle de lokale leverandørene som har vært inne på prosjektet. Alt fra innvendig kledning og møbler, keramikk og bestikk til taffelmusikken kommer fra lokale leverandører.

Meningen er også at friske råvarer skal komme fra Lindesnes.

– Så mye som mulig skal kjøpes lokalt, sier Gaute Ubostad.

Reservasjonsgebyr på 1.000 kroner

I februar fjor hadde hele 1.200 gjester bestilt bord på undervannsrestauranten. Da var det 14 måneder til åpning, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg besøkte 30 utenlandske journalister fra ni land restauranten mandag under en pressetur arrangert av Innovasjon Norge, skriver Fædrelandsvennen.

Brødrene Stig og Gaute Ubostad fra Lyngdal har fått med seg den danske kokken Nicolai Ellitsgaard Pedersen som kjøkkensjef. Det skal serves nordisk mat til utsikten av det ruskete farvannet ved Norges sørligste punkt. Tasting-menyen består av 18–20 retter.

Ubostad-brødene har tidligere uttalt at besøkende må regne med å svi av minst 2.000 kroner i restauranten. Alle som bestiller bord må samtidig betale et reservasjonsgebyr på 1.000 kroner.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget