Gå til sidens hovedinnhold

Pakistansk wonderboy blir sjeføkonom

Ung norsk-pakistaner blir sjeføkonom i storbank.

Makrøokonom i Handelsbanken Shakeb Syed har sagt opp stillingen for å gå til jobben som sjeføkonom i meglerhuset Argo Securities tilknyttet Sparebank 1 Gruppen.

Norsk-pakistaneren har, til tross at han bare er 30 år, allerede jobbet seg opp til å bli en av landets rikssynsere innenfor økonomi og finans.

Kan bli en trussel mot Andreassen
Syed siteres hyppig av de fleste riksmedier, Nettavisen og NA24 inkludert. Et søk i mediarkivet atekst siste 365 dager viser at Syed er sitert i 227 artikler i norske aviser. Til sammenligning er ”orakelet” Harald Magnus Andreassen (55) i First Securities sitert 836 ganger.

Wikipedia skriver følgende om Syed:

"Shakeb Syed (født 1981) er en norsk-pakistansk økonom, makroanalytiker i Handelsbanken og jevnlig kommentator om makroøkonomiske spørsmål for medier, blant annet avisen Dagens Næringsliv. Han er oppvokst på Lindeberg i Oslo."

Hardt satsende
Syed blir nå sjeføkonom i verdipapirforetaket (meglerhuset) Argo Securities, et selskap som ble etablert i oktober 2008 av SpareBank 1 Gruppen.

Argo har store planer om å sikre seg en god del av det norsk finansmarkedet. Bak selskapet står Sparebank 1 Gruppen. Som toppleder i selskapet har man hentet inn Martin Hagen, som var med å dra i gang First Securities. Han har 100 millioner kroner til rådighet for å sikre Argo de best hodene og en solid omsetning.

Argo Securities har hovedkontor i Oslo, samt en corporate finance-avdeling i Stockholm. Selskapet har 70 ansatte som driver med analyse, aksjemegling, fremmedkapital, alternative investeringer og corporate finance.

NA24 vet at også en aksjestrateg er ansatt i selskap. De siste ansettelsene i selskapet blir klart i løpet av mandagen.

Mot millionlønn
Ifølge skattelistene hadde Syed en nettoinntekt (alminnelig inntekt etter fradrag) i 2009 på 627.645 kroner. Det innebærer at han hadde en bruttolønn på cirka 750.000 kroner i 2009.

Skal lede makroavdelingen
- Argo Securities satser stort med Sparebanken 1 Gruppen i ryggen. Jeg har stor tro på prosjektet, og kunne ikke si nei til tilbudet om å få bygge opp og lede makroavdelingen. Samtidig vil jeg si at det er vemodig å forlate gode kolleger i Handelsbanken Capital Markets, sier Syed til NA24.

Kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken gir følgende attest til unge Syed:

- Når Shakeb nå har tatt steget fra nyutdannet til sjeføkonom på seks år er det en sterk attest både til Shakeb og det makroøkonomiske miljøet i Handelsbanken. Vi ønsker Shakeb lykke til, og går straks i gang med å finne en dyktig erstatter, uttaler Sæthre.