Gå til sidens hovedinnhold

Pan Fish i støtet

Spekulasjoner rundt en mulig løsning på laksestriden mellom Norge og EU løfter Pan Fish til nye høyder. Og børsen går mot nok en rekord.

Sterk oppgang i oljeprisene torsdag ettermiddag og videre vekst fredag formiddag løfter Oslo Børs mot ny «all time high».

Statoil er før lunsj opp en prosent og Hydro er opp 1,49 prosent. Sistnevnte gikk som ei kule de 13 siste minuttene av handelen torsdag. En melding om at Hydro avvikler virksomheten i Høyanger og Stade samt trapper ned virksomheten i Hamburger Aluminium Werk, sendte aksjekursen opp med over seks kroner på 15 minutter.

Det lille IT-selskapet Ibas er fredagens taper etter at selskapets eiere sa nei til et bud fra hemmelig frier. Aksjekursen var før lunsj ned åtte prosent. Les egen sak her.

Laks har vært i skuddet på børsen helt siden John Fredriksen gikk inn i Pan Fish i forrige uke. Og dagens melding om at en ny lakseavtale er i havn med EU løfte laksenæringen på hele børsen. Pan Fish er vinneren før lunsj med en opptur på over fem prosent.

Hovedindeksen er nok en gang på vei mot ny rekord. Før lunsj var indeksen opp 0,66 prosent.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken