*Nettavisen* Økonomi.

Pan Fish leder Oslo Børs opp

Positive tall fra flere selskaper drar Oslo Børs opp andre dag på rad tirsdag. John Fredriksens Pan Fish er opp over fem prosent, mens Fast korrigerer litt ned selv etter gode tall. Bergesen skuffer imidlertid stort.

Søkermotorselskapet Fast leverte meget gode tall rett før børsen stengte tirsdag.

- Fast leverer kanonvekst på 61 prosent som er mye høyere enn vi trodde. Jeg føler meg mye mer trygg på en topplinjevekst på over 50 prosent neste år, sier Fast-analytiker Erich Solberg i Enskilda Securites til TV 2 Nettavisen.

Han viser videre til at det er få softwareselskaper på verdensbasis som kan vise til tilsvarende vekst.

Venter bra salgsvekst
Marginene er imidlertid noe ned, men det bekymrer ikke Solberg. Tvert om.

- Fast har ansatt flere folk på salg og markedsføring, og viser at de har tro på økt salg. Det er riktig av selskapet å ikke melke marginene på dette tidlige tidspunktet i livssyklusen, sier Solberg.

Han opplyser at Enskilda har et kursmål på 30 kroner Fast-aksjen. I dag sluttet Fast ned 2,22 prosent til 22 kroner. Selskapet har steget mye de siste dagene og over syv prosent mandag. Ifølge en megler er det naturlig at aksjen korrigerer litt ned. Det ble omsatt Fast-aksjer for 126 millioner kroner tirsdag.

Bergesen skuffer
Ellers skuffer Bergesen i sin første børsdag med en nedgang på over fem prosent til 77,50 kroner i forhold til emisjonskurs på 82 kroner.

- Det var generelt et litt avventende marked i dag som også har preget åpningsdagen for Bergesen, sier shippinganalytiker Bjørn Knutsen i First Securities til TV 2 Nettavisen.

Han mener åpningen er noe lavere enn ventet, men at man må være tålmodig.

- Vi ser frem til et sterkt vintermarked og et fundamentalt sterkt gassmarked i 2006. Det burde gi en bred støtte til Bergsen i tiden fremover, sier Knutsen.

Pan Fish tilbake
Blant dagens vinner finner vi også fiskeoppdrettselskapet Pan Fish som fortsetter ferden tilbake. Selskapet leverte solide resultater etter børsslutt mandag. Markedet reagerer med å sende fiskeoppdretteren opp i underkant av seks prosent.

- Tallene var på linje med forventningene. Det som imponerte var marginene i Norge som var åtte kroner per kilo, sier Pan Fish-analytiker Helge Moen i First Securities til TV 2 Nettavisen.

- Ellers viser Pan Fish at de er på «track» produksjonsmessig med fallende kostnader, fortsetter Moen.

Pan Fish endte på 1,84 kroner. Det ble omsatt Pan Fish-aksjer for 163 millioner tirsdag.

Rekord resultat av Hydro
Norsk Hydro leverte et rekordresultat tirsdag morgen. Tallene var imidlertid på linje med det markedet ventet.

- Det var et greit resultat. Det var svakere på produksjonen enn jeg ventet, men på linje med markedet generelt, sier oljeanalytiker Bjørn Inge Tønnessen i DnB Nor til TV 2 Nettavisen.

Det som skuffer mest er at Norsk Hydro har revidert ned årsproduksjonen fra 575.000 fat olje til 565.000 fat.

- Alt det må tas i fjerde kvartal og det er en skuffelse, sier Tønnessen.

Han viser til forsinkelser på Kristin-feltet og produksjonsproblemer på Terra Nova-feltet i Kanada.

Hydro endte ned nesten en prosent til 624 kroner. Det ble omsatt Hydro-aksjer for over 1,1 milliarder kroner.

Nordsjøoljen stiger med 1,18 prosent tirsdag til 58,93 dollar fatet.

Sunde flagger i Gresvig
Ellers flagger Color Line-eier Nils Olav Sunde at hans selskap ONS Invest AS kontrollerer 50,8 prosent av Gresvig. Han kjøpte tirsdag 1.841.777 aksjer i Gresvig til kurs 45,50 kroner.

Gresvig har tidligere fremsatt pliktig tilbud om kjøp av samtlige aksjer i Gresvig.

Tapere på vei tilbake
Ellers fortsetter «taperne» de siste uken å jobbe seg tilbake. Det er en miks av oljerelaterteaksjer og teknologiaksjer som pyder vinnerlisten tirsdag.

Dow Jones-indeksen i New York er opp 0,19 prosent til 10.404,21 poeng etter en oppgang på hele 1,66 prosent mandag. Alle de tre store markedene i Europa er ned tirsdag. Tyskland faller 0,24 prosent så langt, FTSE-indeksen i London er ned 0,20 prosent og Paris ned 0,07 prosent.

Oslo Børs er så langt opp 0,61 prosent til 293,95 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.