Korona sprer igjen frykt blant folk og myndigheter. Alt tyder på at den nye variantene Omikron er mye mer smittsom enn de tidligere variantene. Det har medført at norske myndigheter nå krever at reisende fra flere land i sørlige Afrika må på karantenehotell når de ankommer Norge.

- Hvorfor ikke hjemme?

Hos vodcasten Stavrum & Eikeland spør vodcastvert Ole Eikeland - som selv sitter på karantenehotell på Gardermoen - sin gjest, pandemiekspert Gunnveig Grødeland, hvorfor det er slik.

- Er det ikke enklere og bedre for alle at jeg gjennomfører karantenen hjemme? spør Eikeland.

I videoklippet under hører du Gødeland forklarer hvorfor karantenehotell er viktig:

Da Grødeland besøkte Stavrum & Eikeland får du ellers vite det meste rundt den nye korona-varianten, om det er trygt med julebord, om hvor lenge vi må leve med pandemien hengende over oss, hva som er løsningen, alt rundt vaksine og hvorfor pandemieksperten er skeptisk til en dose tre for visse grupper, hvorfor man ikke bare kan tvangsvaksinere polakkene og ikke minst om Jonas fortsatt er vingle-Jonas i håndteringen av pandemien så langt.

Se hele vodcasten Stavrum & Eikeland med Grødland her:

Fyres opp av spørsmål om vaksine

Pandemiekspert Gunnveig Grødeland fyrer seg også voldsomt opp da hun får spørsmålet om vaksinering fungerer.

- Jeg er så glad for det spørsmålet, sier Grødeland.

I videoklippet under kan du høre hvorfor:

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.

GLADNYHET: Hvis pandemieksperten får bestemme, så blir det julebord!