Nasdaq-børsen har gått som en rakett de siste dagene - senest tirsdag steg Facebook med 1,26 prosent og Jeff Bezos' Amazon med 1,86 prosent på Nasdaq-indeksen. Topplederne i de to selskapene betrakte korona-månedene med et mildt sagt bredt smil hele veien til banken.

Amazon-topp Jeff Bezos' formue har vokst med 38,6 prosent (43,7 mrd. dollar), mens Facebook-topp Mark Zuckerbergs formue har vokst med hele 58,6 prosent (32 mrd. dollar) i løpet av de tre månedene siden nedstengingene startet i USA.

Les også: Forskere ber Facebook slutte å spre desinformasjon fra Trump

100 milliarder dollar rikere

I løpet av pandemien har amerikanske milliardærer økt sin formue med 20 prosent, viser en analyse fra Institute for Policy Studies og Americans for Tax Fairness. Fra 18. mars til 17. juni har nettoformuen til 643 amerikanske milliardærer økt fra 2.900 til 3.500 milliarder dollar.

Ifølge Statista.com har «milliardærklubben» dessuten fått 29 nye medlemmer. I samme periode som deres samlede formue har vokst med 584 milliarder dollar, har over 45,5 millioner amerikanere meldt seg arbeidsledige.

Landets fem rikeste alene - Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett og Larry Ellison - har hatt en formuevekst på 101,7 milliarder dollar, tilsvarende 26 prosent percent, etter de første nedstengingene i USA.

Les også: IMF spår krisetall for verdensøkonomien

- Rikdomsorgien avdekker et feilslått system

Milliardærenes samlede formuevekst tilsvarer det dobbelte av kontantstøtten de føderale myndighetene har betalt ut som et hjelpetiltak til 150 millioner amerikanere.

Frank Clemente, direktør i Americans for Tax Fairness, kommenterer utviklingen slik, ifølge Statista.com:

- Denne rikdomsorgien avdekker hvor fundamentalt feilslått vårt økonomiske system er. Pandemien viser med all tydelighet hvor urettferdig samfunnet vårt har blitt og hvilket drastisk behov det er for endringer.

Les også: Tallene som viser hvor mye dyrere Norge er: Enormt og økende