*Nettavisen* Økonomi.

Pantefest på Oslo Børs

Børsen her hjemme endte nok en dag i blått, godt hjulpet av Tomra og Opera.

Etter gårsdagens børsfest, fortsatte Oslo Børs opp nok en gang. Tirsdag endte hovedindeksen på 327,51 poeng, opp 0,59 prosent. Dermed fulgte utviklingen i Norge den generelle børsoppgangen ellers i Europa. Både Amsterdam, Brussel og Frankfurt er i pluss.

Bare London og København går tilbake.

Panteselskapet Tomra er blant børsvinnerne tirsdag. Tidligere i formiddag ble det kjent at et tysk børsmagasin anbefalte selskapet, og noe senere på dagen gikk Tomra ut og kommenterte situasjonen i Tyskland.

Pantegiganten forsikret om at de var involvert i en rekke prosjekter i Tyskland, men at ingen avtaler var signert ennå. Dersom noe nytt skjer, vil Tomra informere markedet øyeblikkelig.

Den positive stemningen trakk selskapet opp med 8,19 prosent.

Like foran ligger nettleserselskapet Opera, som stiger på nyheten om at de vil tilby nettleseren Opera Desktop gratis. På denne måten håper it-selskapet å øke kundemassen. Dermed stiger Opera 11,34 prosent.

Også Tandberg Storage og Guinor Gold Corporation troner i toppen av dagens vinnerliste. Telenor, Frontline og Yara hopper til værs.

På den negative siden er Norsk Hydro, Orkla og PA Resources. Førstnevnte begynte dagen i pluss, men endte ned 0,75 prosent. En fallende oljepris trekker både Hydro og oljekollega PA Resources ned.

Både meglerhusene Kaupthing og Lehman Brothers nedgraderer Hydro, ifølge TDN Finans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag