Gå til sidens hovedinnhold

Paracet i butikkene før nyttår

Rema, Rimi og de andre lover at billigere hodepinetabletter vil være på plass i hyllene innen et par uker.

Mandag bøyde medisinprodusentene av for presset, og varslet at de nå vil åpne for å selge Paracet, Ibux og Otrivin også til matvarekjedene.

Innen et par uker vil du kunne få handle hodepinetabletter hos Rema, Rimi og de andre matkjedene. – Vi lover at pillene skal bli billigere, sier bransjen.

Konkurransetilsynet varslet i forrige måned et forbud mot apotekkjedenes krav overfor produsentene om eksklusivitet på reseptfrie merkevarer.

- Før nyttår
Nå vil trolig hodepinetablettene være å finne i dagligvarehyllene før årsskiftet.

- Dette skal vi få til før årsskiftet. Vi holder nå på med sluttforhandlingene, og innen et par uker vil varene være på plass, sier innkjøpssjef i Rema 1000, Harald A. Kalvøy, til TV 2 Nettavisen.

- Gårsdagens varsel fra produsentene betyr at vi nå kan begynne å bestille varer. Når vi får leveransene til våre grossistlager er fortsatt uklart. Vi tipper at de første butikkene kan ha varer på denne siden av nyttår, mens andre må vente til tidlig neste år, sier informasjonssjef i NorgesGruppen, Per Roskifte, til TV 2 Nettavisen.

Vil bli billigere
Kalvøy vil ikke kommentere spesifikt på hvilke pris kjeden vil ta for tablettene, men lover dog at det vil ligge godt under dagens nivå.

- Vi skal være billigst, slik vi er ellers på dagligvarer, sier han.

Det ble åpnet for salg av reseptfrie legemidler utenom apotekene allerede 1. november i år, men enkelte leverandører har inntil nå nektet å levere kjente merkevarer til butikker og bensinstasjoner fordi apotekene krevde eksklusivitet.

Økt konkurranse
Konkurransetilsynet har påpekt at apotekkjedenes press mot leverandørene kunne føre til begrenset konkurranse.

- Dette blir en helt ny konkurransesituasjon, og da er det klart at vi skal bidra til at prisene presses ned, sier Roskifte.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis