*Nettavisen* Økonomi.

Pass mobilen - reklamen kommer

Foto: Henrik Færevåg

Svein Johnsen - den andre Chess gründeren - er i gang med nytt konsept som han tror blir like stort som Chess.

11.02.09 09:21

(iBergen.no) - Det eneste jeg vet med sikkerhet er at reklame på mobil kommer til å bli gigantisk. Vår eneste ambisjon er å ta en flik av det markedet, sier tidligere Chess-profil Svein Johnsen til iBergen.no.

Vil bli større enn Chess
Ved siden av trønderen Idar Vollvik ble bergenseren Svein Johnsen i Chess for beskjeden å regne. Nå starter et nytt teleeventyr uten turbo-Vollvik. Nå er han største eier i selskapet Comcom som han tror kan bli større enn Chess var.

- Jeg liker å tenke stort og det jeg liker best med dette konseptet er at det er worldwide. Det funker like godt i utlandet som i Norge, sier Johnsen.

Utviklet i Bergen
Produktet han selger er utviklet i Bergen og er rett og slett et program som leverer reklame til mobiltelefonen din.

- Men, sier Johnsen, og med det mener han et stort men.

- Dette er ikke reklame som irriterer, som fyller opp innboksen din eller lager lyder når du sitter i møter. Dette er en hyggelig liten melding som ligger på førstesiden av telefonen din. Alltid. En ny en for hver gang du bruker telefonen.

Teleselskaper
Forretningsideen til Johnsen og makkerne i selskapet Comcom er å selge til teleselskapene.

- Vi vet at etterhvert som prisene presses på ringetid, sms, you name it, så leter teleselskapene etter nye inntektsmuligheter og her er det vi kommer inn.

Johnsen fikk produktet sitt på luften i forrige måned i Finland.

- Vi regner med å gjøre to avtaler til i dette kvartalet. Vi er i samtale med store utenlandske operatører.

Tapte penger
Svein Johnsen gikk ut av Chess med rundt 200 millioner kroner. Ikke like mye som Vollviks lille milliard, men så har han heller ikke tapt like mye etterpå.

- Nei, ler han.

- Vi fikk alle litt ynglesyke etterpå og til å begynne med gikk det veldig bra. Heldigvis satte jeg en del i andre ting enn børsen.

Tydeligvis nok til at han i dag eier 35 prosent av Concom og er største aksjoner. Han har også kjøpt seg opp i andre start-ups innenfor IT-bransjen som han kom fra.

- I neste uke skal vi på en svær mobilmesse i Barcelona. Vi opplever det utrolige at møteboken for hele messen er stappende full. Det tar vi som et godt tegn. Det hadde jeg ikke drømt om for to-tre måneder siden, så det er tydelig at vi har truffet noe, sier serie-gründeren Svein Johnsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.