Gå til sidens hovedinnhold

PC-en skal inn i stua

Dell annonserte onsdag en lang rekke nye produkter. Det er nå liten tvil om at pc-en skal inn i stua.

GLASGOW (TV 2 Nettavisen): Ser en på Dells høstslipp av stasjonære pc-er er det to ting som er klart. Det ene er at utformingen er forandret for å forbedre kjøleevnen. For de innvidde betyr det at den utformingen vi kjenner fra dagens datamaskiner, kalt ATX, er på vei ut. Nykomlingen BTX er det som skal ta over.

Mer stillegående
For brukerne betyr det ikke så mye i praksis, men den nye standarden skal gjøre at datamaskinen blir enklere å kjøle grunnet bedre luftsirkulasjon. Det betyr igjen at maskinene potensielt kan bli mer stillegående fordi en kan kjøre vifter på lavere.

De nye Dell Dimension 1100, 3100, 5150, 5150c og 9150 benytter alle denne nye BTX-utformingen som kjennetegnes ved at kabinettene har en liten innsving på forsiden.

Inn i stua
Det andre som er klart er at pc-en ikke lenger er noe som kun skal stå på gutterommet eller på kontoret. Produktene skal inn i stua, og skal være en del av hverdagen vår.

Dimension 5150c er det beste eksempelet på dette. Dette er kanskje det nærmeste du kommer en spesiallaget hjemmeunderholdningsmaskin mens en fortsatt kan kalle det en datamaskin. Den er liten, stillegående og skal ikke minst kunne leveres med Windows Media Center Edition (MCE).

Dette er spesialutgave av Windows spesiallaget for multimedieoppgaver, og er i stor grad laget for deg som ønsker å koble pc-en til tv-en. Den norske utgaven av operativsystemet er ventet i midten av oktober. For en gangs skyld er det nesten en nødvendighet å vente på den norske utgaven, fordi kjernekomponenten, den elektroniske programguiden, må tilpasses hvert enkelt land.

Likevel høy ytelse
Selv om 5150c er en liten maskin, kan du likevel få svært god ytelse, og ikke minst lagringskapasitet. Maskinen kan leveres med alle typer Intel-prosessorer, inkludert dobbeltkjerneutgavene. Å investere i dette vil neppe være nødvendig siden dette er en maskin som i utgangspunktet er tenkt å vise bilder, spille av filmer og musikk, samt å surfe på nettet.

Siden det er multimedia som er fokus her, er det naturlig nok viktig at en har litt lagringskapasitet. Maskinen kan leveres med opp til en halv terabyte lagringskapasitet. Skal du ha dette må du derimot forvente å legge en god del penger på bordet, for maskinen har bare plass til én harddisk. Harddisker på 500 gigabyte er ikke billige.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken