PDA uten skjerm

Digitale dataassistenter er ikke forbeholdt de med synet i orden. Det lages egne PDA-er for de blinde – med medieavspiller og nettleser.

22.06.05 11:28

PDA-er og mobiltelefoner med tilnærmet PDA-funksjoner blir stadig mer populært. Derimot er det mange som ikke har mulighet til å benytte disse grunnet synsproblemer. En skulle tro at disse raskt kan bli avskåret fra digitale fremskritt.

Dette har HumanWare tatt på alvor, og har laget en lang rekke med elektroniske hjelpemidler for blinde. Produktene strekker seg fra fullblods PDA-er - uten display - med Internet Explorer og Bluetooth, og videre til GPS-enheter som er et nyttig tillegg til førerhunder.

Mange funksjoner
Utover spesialiserte funksjoner på de forskjellige produktene, har alle produktene i Notetakers-serien en del felles egenskaper. Blant annet støttes tekstbehandling, e-post, syvende sans, adresseliste, e-bok, nettsurfing, medieavspiller for musikk, stoppeklokke, kalkulator, utgang for ekstern skjerm og synkronisering opp mot datamaskiner.

Se demonstrasjon
Produktene til HumanWare er ellers utstyrt med både taleassistanse og felt for lesing av blindeskrift. En demonstrasjon om hvordan en av deres produkter, BrailleNote BT 32, fungerer kan sees her.

HumanWare oppgir verken pris eller tilgjengelighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.