*Nettavisen* Økonomi.

Pene tall fra Elkem

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Høye inntekter fra kraftsalg bidro til et sterkt resultat for Elkem i tredje kvartal.

23.10.03 10:24

Elkem leverte pene tall i tredje kvartal. Resultat før skatt i tredje kvartal ble 292 millioner kroner, mot 97 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Når tredje kvartal 2003 til tross for dette gir ett av de høyeste kvartalsresultatene vi har hatt, henger dette sammen med god og stabil drift ved de fleste enheter og gode inntekter fra kraftvirksomheten.

Økte inntekter
Driftsinntektene ble 4,8 milliarder kroner, mot 2,5 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor. Årsaken til den kraftige økningen, er at tallene for det svenske stålkonsernet og datterselskpaet Sapa nå er tatt inn i Elkems regnskaper.

Elkem vil ta tap på sin amerikanske virksomhet i fjerde kvartal. Dette vil være avsetninger og nedskrivninger knyttet til verkene i Alloy, Ashtabula og Keokuk.

- Etterspørselen i Elkems hovedmarkeder - Europa og Nord-Amerika - viser ingen tegn til oppgang. Allikevel har man sett en viss styrking av prisene på flere av produktene som antas å skyldes tilbudside-forhold, samt etterspørselsvekst utenfor Europa og USA, skriver Elkem i kvartalsrapporten.

Bedre marked
Markedene for viktige råvarer og frakt har steget betydelig i den senere tid. For aluminium vil sikringsposisjoner for metall og valuta bidra til å holde resultatene oppe også i fjerde kvartal 2003 og inn i 2004, mener Elkem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.