Nettavisen skrev at vinneren i Fortnite mottar 3 millioner dollar i prispenger - noe som er den største summen som blir utbetalt til en vinner i noen sport.

Les: Fortnite: Nå starter kampen om verdens største spillgevinst

Etter dette, har Nettavisen fått henvendelser fra lesere som poengterer at Fortnite ikke betaler ut mest prispenger - heller ikke i e-sport. Her snakker vi altså ikke om en enkelt utbetaling til en spiller, men den totale prispotten som blir fordelt.

Les også om Martin som deltar i Fortnite-VM: Foreldrene skjønte ikke hvor god sønnen var i Fortnite. Nå er Martin (14) klar for VM (pluss)

Mens Epic setter en fast pott som skal fordeles på Fortnite-vinnerne, har Valve Corporation laget en annen modell for deltakerne i The International, som er VM-sluttspillet for spillere av Dota 2. I år arrangeres det i Shanghai i slutten av august. Åtte lag skal kjempe om Aegis of Champions - trofeet som gis til vinnerne av Dota 2, samt en betydelig pengepott.

Cirka 24 millioner til hver vinner

Her gir deltakerne det meste av prispengene. Det betyr at potten stadig vokser. For øyeblikket er den oppe i 30,3 millioner dollar og dermed den største potten i e-sports historie. Du kan se potten vokse her. I 2018 fikk vinnerlaget 11,2 millioner dollar, mens de resterende 14,3 millionene gikk til lagene på de neste 17 plassene.

Med samme fordeling som 2018, vil årets vinnerlag få utbetalt cirka 14 millioner dollar. Det blir 2,8 millioner dollar (24 millioner kroner) på hver av de fem spillerne i laget.

Tar vi med det Epic totalt betaler ut i prispenger i Fortnite gjennom året - 100 millioner dollar - troner spillet likevel øverst.

De store vinnerne og pottene

Ser vi utenfor e-sport, så må vi til hestesport i Dubai for å finne verdens største utbetaling til en vinner. Guinness World Records skriver at Dubai World Cup er den konkurransen som betaler mest penger til vinneren av et løp. Vinneren av årets hovedløp i Dubai World Cup vil ta med hjem 12 millioner dollar, skriver Time Out Dubai.

Tar vi med poker, så er det Antonio Esfandriari som dro iland den største prispotten - 18,3 millioner i turneringen Big One for One Drop i Las Vegas. - Jeg var ikke med for pengene. Jeg ville bare vinne, sa han etter å ha cashet inn, ifølge Guinness.

Og ser vi utenfor e-sport når det gjelder total prispot, så blir både Dota og Fortnite småpenger sammenlignet med UEFA Champions League eller Formula 1. Statista har laget denne oversikten over verdenst største prispotter.

Nettavisen tar forbehold om at vi må ta tapet, og se lesere sende inn eksempler på enda større og feitere prispenger.