*Nettavisen* Økonomi.

Pengene fosser inn hos Nokia

Foto: Foto: LEHTIKUVA/Scanpix (Foto: LEHTIKUVA/Scanpix)

Konsernsjef Jorma Ollila hadde som vanlig gode nyheter med i kofferten da han la frem Nokias midtkvartalsrapport tirsdag. Halveis ut i kvartalet lover Ollila større fortjeneste enn tidligere anslått.

Seddelpressen går for fullt i The Nokia House utenfor Helsinki. Nokias midtkvartalsrapport tyder på at selskapets egne fortjenesteanslag nok var i snaueste laget.

Tar markedsandeler
I en pressemelding skriver Nokia at de venter en fortjeneste i øvre del, eller over de tidligere prognosene på 15 til 17 cent per aksje.

Det er salget av mobiltelefoner som mildt sagt går på skinner for den finske storprodusenten. Til tross for at Jorma Ollila ikke ser noen kraftig vekstkurve i totalmarkedet fortsetter selskapet å kapre markedsandeler. Dermed selger Nokia flere mobiltelefoner og pengene triller inn i kassen.

Nettverk i minus
På nettverkssiden er det fortsatt ingen grunn til vill glede. Nokia regner med at omsetningen i dette feltet vil falle med mellom 15 og 20 prosent i inneværende kvartal. Det er på linje med tidligere anslag. Til tross for sviktende omsetning lover Nokia at selskapets nettverksavdeling nærmer seg et nullresultat.

Omtrent 80 prosent av Nokias omsetning kommer fra produksjon av mobiltelefoner.

Aksjemarkedet har ikke latt seg imponere av Nokias midtkvartalstall. Nokia-kursen er ned 2,9 prosent på Stockholmsbørsen tirsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.