*Nettavisen* Økonomi.

Pengene ringer inn hos Telenor

Telenor imponerte aksjemarkedet med sine kvartalstall torsdag. På en fallende børs, går Telenor motstrøms.

27.10.05 11:03

Telenor fikk et overskudd før skatt på 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal.

Ifølge analytikerestimater gjengitt av TDN Finans forventet markedet et resultat før skatt på 3,1 milliarder kroner i tredje kvartal.

Fasit endte altså på 3,8 milliarder kroner. Resultatet steg 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Dette er solid
- Veldig, veldig bra. Telenor overrasket veldig positivt på de viktigste områdene, sier analytiker Espen Torgersen i meglerhuset Carnegie til TV 2 Nettavisen.

Torgersen sikter til kombinasjonen av at telegiganten leverer sterk vekst i utlandet og at salget er bedre enn forventet.

- Og selv om de vokser raskere enn markedet ventet, klarer de å levere mhøyere marginer enn ventet. Dette er solid fre Telenor, sier Torgersen.

Thailand inkluderes
Driftsinntektene økte med 13 prosent til 17,6 milliarder kroner. Her lå markedsforventningene på 17,4 milliarder kroner.

Og veksten vil fortsette tror konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

- Den sterke inntekstveksten fortsatte i dette kvartalet, og det var mobilvirksomhetene som bidro mest. I tråd med vår strategi kan vi, etter de transaksjonene vi gjennomførte tidligere i oktober, fra fjerde kvartal i år konsolidere DTAC i Thailand med sine 8,3 millioner abonnement, sier Baksaas i en børsmelding.

Ukrainsk pengemaskin
Selv om det er de norske virksomhetene som fortsatt dominerer regnskapet, er det nå ikke langt unna at Telenors investering i Kyvistar kaster mer av seg enn Telenor Mobil.

I tredje kvartal endte EBITDA (resultat for skatt og finansposter) for Kyvistar på 1,15 milliarder kroner. Bare fasttelefoni i Norge (1,35 miilliarder kroner) og mobilvirksomheten i Norge (1,22 milliarder kroner) bidrar mer til Telenor-resultatet.

Kyvistar fremstilles av og til som et mareritt for Telenor på grunn av spliden med medeier Alfa Group. Men økonomisk er uansett Kyvistar i ferd med å bli en vår drøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.