Gå til sidens hovedinnhold

Per ble rasende da han fant ut hva de hadde gjort med Rema 1000-produktet

– Det er ikke riktig, mener Per Sørensen, som har spist krabbe gjennom hele livet. Nå legger produsenten seg paddeflat.

– Jeg har spist mye krabbe i mitt liv, men dette smakte ikke krabbe i det hele tatt, sier Per Sørensen til Nettavisen, om krabbe i skjell fra Hitramat.

– Det var en smak som jeg ikke klarte å definere, i tillegg smakte det salt, forteller Sørensen, som er fra Kolbotn.

Sørensen sier at han gjennom sitt 79 år gamle liv alltid har vært veldig glad i krabbe, og ble derfor veldig skuffet da han åpnet krabbeskjellet fra Rema 1000.

– Jeg reagerte på at det bare var mos, og en slags røre i skjellet, sier han.

Inspirert av stjernekokk

Krabbe-entusiasten ble inspirert til å kjøpe krabbeskjell da han så stjernekokk, Bent Stiansen, reklamere for Rema 1000.

– To stykk for 80 kroner er billig, sier han, og tilføyer:

– Ser du nøye på TV-reklamen, ser du at Bent Stiansen tar ut hvitt krabbekjøtt med trevler, som det er i kroppen og klørne til krabben. Mitt skjell var bare most til en smørje i skallet.

Han tok kontakt med Rema 1000, men fikk ikke svar. Derimot fikk han en overraskende forklaring hos Hitramat, som produserer produktet.

– Jeg fikk snakke med en hyggelig ung dame som kunne fortelle meg at Rema 1000 har forlangt å få tilført eddik for å forlenge holdbarheten med tre dager. Da skjønte jeg hva det smakte, sier han.

Han mener det er ugreit at en stjernekokk, som Bent Stiansen reklamerer for Rema 1000 på et så dårlig produkt.

– Det hører ikke med å ta eddik i krabbeskjell. Rema 1000 gjør dette for å tjene mer penger. Det er ikke riktig, sier Sørensen.

Les også: Priskrigen i matbutikken: – Å vinne gir troverdighet.

Beklager

– Hitramat har hatt økt fokus på holdbarhet på våre produkter, ikke minst for å redusere matsvinn. Vi tilsatte derfor en eddikblanding i krabbe i skjell, produsert for Rema 1000. Dette for å øke holdbarheten fra 8 til 12 dager, sier administrerende direktør i Hitramat, Anton Fjeldvær, til Nettavisen.

Han understreker at det ikke er andre tilsetningsstoffer i prosessen, heller ikke salt. Eddiktilsetningen gjelder krabbe i skjell, og ikke kokte krabbeklør eller hel kokt krabbe.

– Vi tok denne beslutningen uten å informere Rema 1000. Dette beklager vi, og ønsker også å beklage til kunder som har fått et annet produkt enn de forventet. Vi jobber nå på spreng for å produsere nye krabbeskjell for Rema 1000, uten noen tilsetningsstoffer, opplyser Fjeldvær.

Sender skjellene tilbake

– Vi sendte krabbeskjellene tilbake til Hitramat før helga, da vi ble opplyst om dette. Produsenten burde informert oss som kunde, men nå rydder de opp, og vi ser frem til å få nye skjell i butikken snart, sier Torkel Fjørtoft, presseansvarlig i Rema 1000 til Nettavisen.

Han opplyser at Rema 1000 gjerne spanderer en pakke med krabbeskjell på Sørensen.