*Nettavisen* Økonomi.

Petrolia trosser resten av børsen

Oslo Børs fulgte resten av Europa ned fredag. SeaDrill, DNO og Petrolia Drilling holdt stand.

(NA24): Petrolia Drilling er opp nesten tre prosent, noe som gleder investor Håkon Sæther.

Stor omsetning i Petrolia
- Det har vært en meget bra dag i dag. Over 20 prosent av selskapet er omsatt i dag, og mye tyder på at større aktører har kjøpt, sier Sæther til TV 2 Nettavisen.

Sæther har vært inne på eiersiden i Petrolia Drilling siden i fjor sommer, og startet å kjøpe på rundt en krone. Finansavisen vurderte hans gevinst til 50 millioner så langt.

- Jeg sitter på 20 millioner aksjer i Petrolia Drilling og har fortsatt stor tro på selskapet. I mine estimater vil selskapet tjene 1,20 kroner neste år, sier Sæther som er langsiktig i aksjen.

Sjekk Petrolia Drilling-kursen her

Goliat styrket DNO
DNO opp på Goliat Undersøkelser viser at Goliat-feltet i Barentshavet hvor DNO er aktiv, er mye større enn antatt. DNO stiger rundt to prosent på denne nyheten.

Sjekk DNO-kursen her

SeaDrill fortsetter oppgangen fra torsdag og steg fredag nesten en prosent til 62,50 kroner. Det ble opplyst i en melding at SeaDrill var tildelt sin eierandel på 40 prosent i emisjonen i Mosvold Drilling.

- Det er flere tildigere aksjonærer i Smedvig som har solgt til SeaDrill, som nå kjøper seg opp i SeaDrill for å være med videre der, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Sjekk SeaDrill-kursenher

Prosafe i rødt
Prosafe steg bra i morgentimene fredag etter at Statoil hadde tildelt Prosafe en hensiktsmelding for bruk av den halvt-nedsenkbare riggen Safe Scandinavia for bolig- og servicestøtte til Snorre A og Sleipner B-operasjonene på norsk kontinentalsokkel.

Selskapet falt imidertid sammen med resten av Oslo Børs mot slutten og endte ned 0,5 prosent til 299 kroner.

Den totale kontraktsverdien, inklusive mobilisering og demobilisering, er rundt 52 millioner dollar.

- Vi er veldig fornøyd med kontrakten. Det skal mye til for at kontrakten ikke signeres, sa konsernsjef Arne Austreid i Prosafe til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Prosafe-kursen her

Januarrallyet ikke over
Oslo Børs faller sammen med resten av Europa fredag. Men ikke alle meglerne mener at januarrallyet er over.

- Vi tror markedet skal videre opp, men i dag blir det trått. De korte pengene går fort ut når det er en snev av usikkerhet. Etter at France Telecom kom med dårlige tall torsdag, har Europa vært dårlig, fortsetter megleren.

Europa er i rødt fredag. I London er FTSE-indeksen ned 0,67 prosent til 5.697,20 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er ned 1,37 prosent til 5.465,19 poeng og CAC-indeksen i Paris faller 1,11 prosent til 4.835,35 poeng.

Oslo Børs faller med 0,93 prosent fredag til 338,56 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.