*Nettavisen* Økonomi.

Petter Olsen tungt inn i Fast

Petter Olsen, bror av den velkjente rederen Fred. Olsen, går tungt inn i Fast Search & Transfer. Han får følge av Tore Aksel Voldberg.

07.12.04 12:30

En aksjonærutskrift fra mandag viser at Petter Olsen, gjennom sitt investeringsselskap Firmament, nå er den 14. største aksjonæren i Fast. Fast er nå Olsens nest største børsinvestering, etter familieselskapet Ganger Rolf.

Totalt har Firmament kjøpt 2,5 millioner aksjer i Fast. Kjøpene er gjort i forrige uke, til en kurs rundt 13 kroner. Det tilsvarer en totalinvestering på drøyt 30 millioner kroner.

Også den kjente investoren Tore Aksel Voldberg har tro på Fast. Han øker sin beholdning med 850.000 Fast-aksjer, og sitter nå på 3,3 millioner aksjer totalt. Voldberg har nå Fast-aksjer for drøyt 40 millioner kroner.

Samtidig som Firmament kjøper seg opp i Fast, selger det ut deler av investeringen i EDB. Investeringsselskapet har de siste ukene kjøpt seg opp blant de største aksjonærene i EDB. I slutten av oktober kjøpte Firmament drøyt en million aksjer, til en kurs rundt 45 kroner. I løpet av den siste uken har selskapet kvittet seg med omtrent fjerdeparten av aksjene til en kurs mellom 46 og 47 kroner.

Petter Olsen sitter nå - gjennom Firmament - på børsnoterte aksjer for 163 millioner kroner, fordelt på Software Innovation (26 mill.), Fast (34 mill.), Active 24 (4 mill.), Ganger Rolf (83 mill.) og EDB (26 mill.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.