*Nettavisen* Økonomi.

Petter Sundt tjente 600 millioner

Petter Sundt tjente 600 millioner kroner i fjor. - Vi har større avkastning enn det jeg hadde ventet, sier Sundt til TV 2 Nettavisen.

07.02.06 20:08

Les hele det eksklusive intervjuet med den mediesky eksrederen på TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

I april for nesten tre år siden solgte Sundt sin eierandel i rederiet Bergesen d.y. til den Hong Kong-baserte Sohmen-familien og innkasserte 1.969.264.620 kroner, eller nærmere to milliarder kroner.

Sluttseddelen etter salget henger innrammet på kontorveggen.

Ett selskap, to mann
Nå investerer Sundts lille investeringsteam på to mann i hoteller og eiendommer, børspapirer, hedgefond samt i pengemarkedet.

Og 2005 var et gullår for Sundt AS. Avkastningen havnet på 22,5 prosent av den verdijusterte egenkapitalen, opp fra 21 prosent i 2004.

- Vi kjører en veldig konservativ linje. Vi har større avkastning enn det jeg hadde ventet, sier Petter Sundt til TV 2 Nettavisen.

3,3 milliarder
Den verdijusterte egenkapitalen er nå oppe i nærmere 3,3 milliarder kroner, en økning på 600 millioner kroner fra året før.

- Pandox utgjorde 250 millioner, aksjer 120 millioner og eiendom 100 millioner kroner, mens diverseposten utgjorde resten. Totalt ble det 600 millioner kroner, sier administrerende direktør Leif Askvik til TV 2 Nettavisen.

I intervjuet med TV 2 Nettavisen forteller Sundt og Askvik mer om hvordan de 600 millionene ble til.

Eksrederen forteller også om omstendighetene rundt salget av Bergesen, og om forholdet til søsknene som solgte seg ut bak ryggen til Sundt og Bergesen.

Les hele intervjuet på TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.