Gå til sidens hovedinnhold

PGS på børstoppen

En stigende oljepris drar oljeselskapene på Oslo Børs opp, og Statoil og Hydro hopper til værs. PGS legger på seg etter gode resultater.

På toppen av listen over de mest omsatte selskapene er det stort sett bare oljerelaterte aksjer å finne. Statoil har hittil vært mest i vinden, med en omsetning på 1,35 milliarder kroner. Selskapet stiger 1,83 prosent.

Like bak ligger Norsk Hydro, med en oppgang på 1,10 prosent.

Også PGS, DnB NOR og Frontline er opp i løpet av dagen. Seismikkselskapet PGS legger på seg hele 9,21 prosent, etter å ha lagt frem et godt resultat for første kvartal i år.

PGS kan nemlig skilte med et driftsresultat på 189,6 millioner kroner i første kvartal i år, mot 35,5 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 177 millioner kroner.

Gullselskapet IGE ligger i likhet med PGS høyt på dagens foreløpige vinnerliste, etter en oppgang på 6,58 prosent. Gullkollega Crew Gold Corporation legger på seg 3,31 prosent. Frontline stiger 1,12 prosent, mens Tomra, Yara og Orkla er alle opp mellom en og to prosent.

På omsetningstoppen ligger Telenor, DNO og Storebrand i rødt. Telegiganten er ned 2,78 prosent, etter en marginal opptur mandag, mens Storebrand faller 1,42 prosent.

DNO synker med1,02 prosent, etter opptur mandag og tidligere på dagen tirsdag. Selskapet skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskap kontrollert av styreformann Berge Gerdt Larsen solgte 150.000 aksjer i DNO til snittkurs 72,37 per aksje i går.

Etter salget har Larsen 3.471.824 DNO-aksjer.

Hovedindeksen steg med 0,49 prosent, til 255,67 poeng.

Utviklingen på Oslo Børs kan du følge her.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken