Familien til Kinas statsminister Wen Jiabao har bygd opp en enorm formue mens Wen har sittet ved makten, skriver avisen New York Times. Kinesiske myndigheter ser ut til å ville legge lokk på saken, ifølge NTB som siterer Reuters og AFP.

Den amerikanske avisen skrev fredag at Wen liker å framstå som en mann fra trange kår som står alminnelige kinesere nær. Men hvis man gransker papirer fra myndigheter og næringsliv, ser man at han og hans familie er styrtrike, het det i artikkelen.

- Enkelte av disse folkene kan mange knep når det gjelder å gjøre aggressive forretninger, og blant dem er Wens kone. De har kontroll over verdier tilsvarende minst 2,7 milliarder dollar (15,5 milliarder kroner), het det videre

New York Times' engelskspråklige og kinesiske nettsider var fredag morgen blokkerte i Kina. Det var heller ikke mulig å søke etter navnene på Wens kone og barn på twitterlignende nettjenester, meldte nyhetsbyrået Reuters.

Men vestlige nettbrukere kunne lese at Wens sønn, hans datter, en yngre bror av ham og en svoger har lagt seg opp enorm rikdom. De eier store andeler i bankforetak, smykkefabrikker, telekomselskaper og infrastruktur, viser dokumenter New York Times har gransket, ifølge NTB.