Ratos, det svenske investeringsselskapet, la ut første kvartalsrapport for sine tolv bedrifter inkludert Plantasjen fredag morgen.

Plantasjen solgte planter og blomster for 655 millioner kroner, opp fra 537 millioner i samme periode i fjor. Likevel er dette en nedgang fra selskapets resultat i fjerde kvartal av 2020 hvor de omsatte for 802 millioner. Plantasjen var et av få selskap i fjor som fikk en positiv effekt av pandemiens ankomst til landet. I mars i fjor vekket nemlig koronaen hageinteressen til det norske folk. Våren 2021 har vært utfordrende for Plantasjen og de har vært preget av nedstengingen i Norge.

- Til tross for en utfordrende situasjon med en periode der halvparten av butikkene i Norge var stengt, og en relativ kjølig vår, kan vi likevel vise til en resultatvekst på 21 prosent for Plantasjen Norden sammenlignet med samme periode i fjor. Veksten skyldes først og fremst at vi har fått flere kunder og økt salg per kunde. For Norge har Plantasjen et estimert tap på rundt 50 millioner i forbindelse med at opptil 38 butikker har vært stengt i perioden, sier administrerende direktør, Nina Jönsson, i Plantasjen.

Les også: Plantasjen frykter de må kaste varer til 300 millioner

I kontrast fra fjoråret har det ikke vært mye korona-jubel i første kvartal av 2021 for selskapet. De har varslet om at hvis de ikke får åpne hagesentrene igjen for fullt kan det være de må permittere ansatte etter hvert. I tillegg står de overfor et blomstersvinn til hele 300 millioner kroner.

- Det er takket være godt salg i Finland og Sverige som gir Plantasjen et overordnet godt resultat, og det lover godt for resten av året. Likevel, gode resultater krever hardt arbeid og vi er midt i vår høysesong. Et bra førstekvartal er absolutt ingen hvilepute for oss i Plantasjen, sier Jönsson.

Driftsresultatet(EBITDA) i kvartalet kom på 19 millioner opp fra minus 41 millioner i sammenlignende periode. Likevel er dette betydelig ned fra fjerde kvartal 2020 hvor driftsresultatet lå på 103 millioner. Dette er Plantasjens netto rentebegjærende gjeld ligger i kvartalet på 5,2 milliarder ned fra 5.4 milliarder i sammenlignende periode.

Les også: Gir Plantasjen klart svar: - Strenge tiltak gjelder også der det er lav risiko