*Nettavisen* Økonomi.

Playstation – et leketøy?

– Dette er et leketøy som ikke har mer enn to års reklamasjonsrett, sa butikken. Forbrukerrådet er langt fra enige.

24.08.05 17:19

I januar ville Petter Hems Playstation ikke lese spillcd-ene lenger. «Disc read error» kunne man lese på skjermen.

Fikk reparert året før
For ett år siden fikk Petter nøyaktig den samme meldingen. Den gangen fikk han reparert maskinen gratis, men nå skulle det vise seg å bli vanskelig. Men nå mente Expert-butikken, Petter reklamerte i, at det kun var to års reklamasjonsrett på en Playstation fordi det var et leketøy. Denne informasjonen hadde de fått fra importøren Nordisk Film.

Et raskt søk i TV 2 hjelper deg og Forbrukerrådets arkiver avslører at Petter Hem ikke er alene. Over hele landet finner vi andre Playstation-eiere som har blitt møtt med beskjeden om at de kun har to års reklamasjonsrett på spillmaskinen sin. Men loven sier noe annet.

Playstation er ikke et leketøy
- Det er fem års reklamasjonsfrist på en Playstation 2, fastslår jurist John Andreas Lange i Forbrukerrådet, og viser til en sak fra Forbrukertvistutvalget som er nærmest identisk med Petter Hem sin. – Konklusjonen der var klar: En Playstation kan sammenlignes med produkter som cd- og dvd-spillere, og skal dermed ha den samme reklamasjonsretten, avslutter Lange.

Klikk på bildet for å forstørre.

Petter mener butikkene og Nordisk Film burde vite bedre.

- Det er de som forhandler og importerer Playstation, og de burde jo kjenne kjøpsloven bedre enn det jeg gjør. Så at de lager noen problemer av det her, det skjønner jeg liksom ikke, sier Petter.

Hvordan Expert og Nordisk Film forklarer sin tolkning av loven, ser du på TV 2 hjelper deg i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.