*Nettavisen* Økonomi.

Playstation Portable til 2.500,-

Foto: Sony Computer Entertainment

Playstation Portable vil få en prislapp på mellom 2300 og 2500 norske kroner. Spillene vil ligge på rundt 499 kroner.

10.08.05 12:39

Den 1. september er det klart for Playstation Portable (PSP) i Norge. Prisen på maskinen blir i Norge bestemt av den enkelte butikk basert på den prisen de må betale for maskinen av leverandøren. Det kan bety penger spart for deg.

- Vi har ingen veiledende eller anbefalte priser, men jeg regner med at Playstation Portable vil gå for mellom 2300 og 2500 kroner, sier salgsdirektør i Nordisk Film, Espen Tollefsen til Spillmagasinet.

Nordisk Film distribuerer Playstation i Norge.

Spillbutikken Spiderman i Oslo bekrefter prisnivået, men kan foreløpig ikke slå fast noen pris.

- Maskinvare selges ofte bare så billig som mulig. Men vi har foreløpig ikke fått noen pris på maskinen fra Nordisk Film, så vi vet ikke helt hva den kommer til å gå for ennå, sier Magnus Tellefsen i Spiderman.

Etter det Spillmagasinet kjenner til, vil spillene til PSP variere i pris fra 399,- til 699,-. De fleste spill vil imidlertid ligge rundt 499,-, ifølge Tollefsen, som opplyser at Sonys egne spill kommer til å ligge i den prisklassen.

Det er den samme prisen du må ut med for spill til Game Boy Advance og Nintendo DS.

Tviler på priskrig
Det brøt ut priskrig mellom de store butikkjedene da Nintendos nye håndholdte maskin, Nintendo DS ble lansert 11. mars i år.

DS selges nå for henholdsvis 1195,- og 1398,- på Elkjop og Spaceworld, men var så billig om 799,- de første ukene etter lansering. Elkjøp ønsker ikke å kommentere prisnivået på Playstation Portable overfor Spillmagasinet, og sier at de vil kommunisere prisen gjennom sine nettsider.

Selger Joachim Solem i Spaceworld tror ikke på en liknende priskrig denne gangen.

- Jeg tviler på at det kommer en slik priskrig, og vi kommer ikke til å følge den heller. Snarere kan det gå andre vei siden butikkene bare har et begrenset antall maskiner, og dermed kan presse prisene litt opp, sier Solem.

Han forteller at dersom en butikk selger PSP til for eksempel 2399,-, vil fortjenesten kun bli rundt 50 kroner. Han mener det er usannsynlig at butikkene legger seg så lavt når de kan tjene mer.

Produktsjef i Spaceworld Norge, Haakon Klafstad, utelukker ikke en priskig, men mener i så fall at det vil være et markedsføringstriks fra butikken som dumper prisen på PSP-en.

Klafstad mener at så få som 15.000 - 20.000 maskiner vil være tilgjengelig over hele Norge ved lansering, og med tanke på alle de butikkene som kommer til å selge PSP sier det seg selv at det kommer til å være mange om beinet.

- Hver enkelt butikk har ikke for mye, og det kommer til å gå tomt ganske raskt. Tilgangen på Nintendo DS ved lansering var mye større, sier Klafstad til Spillmagasinet.

Expert var ikke tilgjengelig for kommentar.

Har du planer om å kjøpe deg en Playstation Portable lønner det seg altså å følge nøye med de første ukene, og sjekke flere butikker før du kjøper, både på pris og om de faktisk har maskinen inne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.