Pocketbok-salg til værs

Stadig flere kjøper billige pocketbøker, i stedet for de innbundne utgavene. Fra 1. mai kan billigbøkene bli enda billigere.

28.01.05 08:49

Narvesen-sjef Torstein Schroeder forteller at pocketbok-salget hos kjeden steg med rundt 20 prosent i 2003. I fjor økte salget med fem til seks prosent, skriver Aftenposten.

Per i dag koster pocketbøkene gjennomsnittlig 99 kroner, noe som ofte er under halv pris av de innbundne bøkene. Men drar du over grensen til Sverige kan du kjøpe pocketbøker til halvparten av prisen her hjemme.

Dersom forslaget til den nye bokavtalen går gjennom, kan bokforhandlerne sette ned prisen etter mellom tre og ni måneder etter utgivelsen. Etter den gamle avtalen må de vente adskillig lenger. I praksis betyr det nye forslaget frie priser.

- Vi ser frem til friere priser på pocketbøkene. Økt konkurranse vil føre til betydelig billigere bøker til forbrukerne og vi står fritt til å lage kampanjer med supertilbud på utvalgte titler, sier Schroeder til Aftenposten.

Administrerende direktør Arne Henrik Frogh i Ark er redd for at det blir for mye fokus på bestselgere. Cappelen-direktør Sindre Guldvog er imidlertid ikke spesielt bekymret, og tror pocketbøkene likevel vil selge som varm hvetebrød.

Bokprisene har steget over 50 prosent mer enn prisen på andre varer de siste 15 årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.