*Nettavisen* Økonomi.

Politianmelder Rimis rottelager

Avsløringen av et hemmelig og rottefarlig matlager i en tidligere Rimi-butikk, resulterer i politianmeldelse fra Mattilsynets distriktssjef i Oslo.

27.05.04 15:28

Den nedlagte Rimi-butikken på Prinsdal ved Holmlia i Oslo ble brukt til oppbevaring og distribusjon av både fersk- og tørrvarer i løpet av streiken.

Tilsier reaksjon

- Vi anmelder ikke bagateller, men dette har et omfang og en alvorlighetsgrad som tilsier en reaksjon, sier Mattilsynets distriktssjef i Oslo, Kjetil Berg, til TV 2 Nettavisen.

- Vi mener det her har skjedd et alvorlig og grovt brudd på matlovgivningen ved at man har man tatt i bruk et lokale som var stengt pågrunn av rottefare. Det er fortsatt tegn på rotteaktivitet i lokalene. Disse lokalene er overholdet ikke egnet til å oppbevare matvarer, sier Berg.

Permittert

Ica som eier Rimi, har permittert Rimis regionsjef i Oslo etter den ytterst pinlige avsløringen som VG bragte mandag. Flere ansatte i Rimi-systemet på Østlandet skal inntil slutten av forrige uke ha troppet opp ved lageret for å fylle opp personbiler med matvarer.

- Virksomheten er nå stengt. Vi har hatt møte med ICA og fått all informasjon vi ønsker. De har ikke til hensikt å drive ytterligere aktivitet i disse lokalene og noe ytterligere kan vi ikke gjøre rent forvaltningsmessig, sier Kjetil Berg.

Ikke helsefare

I en rapport til Mattilsynet erkjenner ICA-ledelsen at blant annet ost, smør, reker, krepsehaler, fiskekaker, røkelaks, karbonader og hamburgere ble oppbevart i de nå avstengte lokalene.

ICA-ledelsen konluderer med at man ikke ser stor helsemessig risiko med disse varene, og at de er virdersolgt uten klager fra kundene.

Nå blir det opp til politiet å vurdere om det har skjedd noe straffbart i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.