Politiet brøt loven i 200 mill-kontrakt

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Politiet og justisminister Knut Storberget får smekk for en ulovlig kontrakt på over 200 millioner kroner.

08.09.11 12:32

Det er en knusende dom Klagenemnda for offentlige anskaffelser feller over Justisdepartementet og Politiets data- og materielltjeneste (PDMT)..

Alt gikk galt da Justisdepartementet skulle kjøpe telefonitjenster i tre år for rundt 70 millioner kroner i året etter en anbudskonkurranse.

Politiet ga kontrakten til Ventelo, men nå mister teleselskapet den store kontrakten og må belage seg på en omkamp.

Avviste Telenor
Krangelen begynte da Politiet i mai i år valgte Ventelo, og vraket Telenor fra hele konkurransen. Påskuddet var at Telenor angivelig ikke ville utlevere detaljer om en av sine underleverandører.

Les også:Politiet avventer Telenor-klage

Les også:Telenor i politikrangel om 200 millioner

Etter det Nettavisen erfarer ble også flere andre av de totalt seks tilbydere vraket fra anbudskonkurransen.

I tillegg til Telenor klagde tre andre tilbydere på Politiets fremgangsmåte, men de ble avvist. Dette er bakgrunnen for at Telenor først trakk Politiet inn for retten, fikk midlertidig utsatt kontrakten, og man nå har fått fullt gjennomslag hos Klagenemnda.

Må begynne på nytt
Telenor mener at Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) har rotet til anbudskonkurransen på fire ulike måter - og de får full støtte av Klagenemnda.

Nå er det tilbake til start.

«Staten ved Justis- og politidepartementet ved Politiets data- og materielltjeneste har brutt forskriften (...) ved urettmessig å avvise Telenor Norge AS fra konkurransen», heter det i konklusjonen.

«Staten ved Justis- og politidepartementet ved Politiets data- og materielltjeneste har brutt loven (...) ved å åpne for inngivelse av usammenliknbare tilbud», skriver advokat Kai Krüger på vegne av Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.