Gå til sidens hovedinnhold

Politiet overser underslag

Politiet henlegger nesten alle anmeldelser av underslag blant ansatte, mener jurist Geir H. Zetterstrøm i Bensinforhandlernes Bransjeforening.

Dermed slipper gjerningsmennene unna og forhandleren lider store økonomiske tap, skriver Handelsbladet FK.

Zetterstrøm har bistått rundt 30 forhandlere som har opplevd underslag de siste par årene. I mange tilfeller har han sammen med forhandleren fått gjerningsmannen til å tilstå forholdet og skrive under på en tilståelse.

Likevel feier politiet saken gjennom systemet fortest mulig. Hvis ikke det blir henleggelse, blir resultatet en ubetydelig bot.

– Vi gjør all jobben for dem. De bryr seg ikke om å avhøre eller etterforske. Det blir omtrent som å oppfordre til underslag, sier Zetterstrøm til Handelsbladet FK.

Erik Jørgensen i vaktselskapet Unisafe har sett cirka 3 000 personer blitt avskjediget på grunn av underslag, med gjennonsnittlig 110 000 kroner på samvittigheten, i løpet av de 18 årene han har drevet på.

– Bare én til halvannen prosent av anmeldelsene går til rettssystemet, resten blir henlagt. Det er en katastrofe for forhandlerne som rammes, men i vårt samfunn bryr man seg lite om hverdagskriminaliteten, sier han til Handelsbladet FK.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft