Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet ville gi Øye fripass

I bytte mot å endre forklaring skulle båtmegler Erik Øye slippe tiltale i sertifikatsaken mot Kjell Inge Røkke.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Det hevdet Jan Zaborowski i sin viteforklaring i Oslo tingrett mandag formiddag. Zaborowski er mannen som overleverte den påståtte utpressingsmappen fra Erik Øye til Kjell Inge Røkke.

Kunne slippe tiltale
I etterkant av det påståtte utpressingsforsøket, hevdet Zaborowski at Øye hadde sagt at politiet ville endre hans status fra siktet til vitne, dersom han endret sin politiforklaring.

Ifølge Zaborowski fant denne samtalen sted på Bjerkås Næringspark, der begge har virksomhet, et par dager etter at Zaborowski hadde overlevert dokumentene til Kjell Inge Røkke.

- Jeg fortalte Øye at Røkke oppfattet innholdet i mappen som et utpressingsforsøk. Erik ble da stille, og sa deretter at han skulle inn til et nytt politiavhør. Deretter fortalte han at politiet hadde sagt til ham at politiet ville endre hans status fra siktet til vitne, dersom han endret sin forklaring, fortalte Zaborowski i sin forklaring.

- Det er godt mulig Øye har sagt dette til Zaborowski, men fra politiets side har det aldri vært aktuelt å endre Øye status i saken, sier politiadvokat Frederik Ranke til TV 2 Nettavisen.

Øye nekter
Erik Øye nekter også for at han skal ha sagt dette.

- Dette er oppspinn, sier en ellers ordknapp Øye.

Det var i januar i år i år at Jan Zaborowski tok kontakt med Kjell Inge Røkke på vegne av Erik Øye og Tor Olav Bjørnstad. Han presenterte da en mappe med et investeringstilbud, hvor Røkke kunne få 15 prosent avkastning på 20 investerte millioner kroner i et bioteknologiselskap som skal være eid av Bjørnstad.

Ble oppfattet som utpressing
Samtidig med overrekkelsen av tilbudet, skal også Zaborowski ha overlevert en beskjed til Røkke, om at Øye hadde fått tilbud fra politiet om å endre sin status fra siktet til vitne, dersom han endret sin forklaring.

Røkke oppfattet kombinasjonen av beskjeden og investeringstilbudet som en ren utpressing, og overleverte en rapport til politiet om saken.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken