Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Politikersønn med arvtager til T5PC

Foto: Bergens Tidende
Sist oppdatert:
KrF-toppen Anita Apelthun Sæles sønn, Finn Ørjan Sæle, har sikret seg medlemslisten i skandaleselskapet T5PC. Nå kan han gå i gang med et nytt pyramidelignende nettverkssalg.

I morgen klokken 13.00 går tre personer på scenen på Hadeland Gjestegård for å holde et hallelujalignende salgsmøte for nettverksselskapet Thinkseven. I salen håper salgsrepresentantene å finne tidligere T5PC-investorer.

Norges mest kjente pyramideselskap, T5PC (The 5 Percent Community) gikk i går dundrende konkurs.

Thinkseven har nå sikret seg medlemslistene i det fallerte pyramideselskapet. Ikke før er T5PC-liket kaldt, så er Thinkseven i gang med å rekruttere tidligere investorer og medlemmer. På toppen av Thinkseven-system sitter Finn Ørjan Sæle, sønn av KrF-representant på Stortinget, Anita Apelthun Sæle.

Til TV 2 Nettavisen sier Finn Ørjan Sæle at Thinkseven har sikret seg medlemslistene ved å kjøpe et svensk selskap 2Think AB. Oppgjøret vil skje i aksjer, og Sæle er ennå ikke sikker på prisen. Den avhenger av kvaliteten på listene, og vil bli besluttet i desember. Sæle regner likevel med at summen vil ende over millionen.

Sæle presiserer at han lenge har vært skeptisk til T5PC, og at han har advart folk mot å investere i selskapet.

Uklar selskapsstruktur
Forretningsideen til Thinkseven er omtrent like uklar som T5PC. Strukturen består av mange forskjellige selskaper, med forgreninger til utlandet.

I epost-korrespondanse TV 2 Nettavisen sitter på, oppfordres personer som har tapt penger i T5PC-system, til å bli med i Thinkseven. For en nedsatt inngangsbillett vil disse få tilgang til salsginformasjon og ulike produkter og tjenester de kan selge videre. Produktporteføljen spenner fra telefoni via strøm til naturprodukter.

Disse tjenestene skal leveres av selskaper innen Thinkseven-systemet.

- Det er riktig at vi har invitert tidligere T5PC-medlemmer til å bli med i Thinkseven. De har fått et tilbud om en rabattert inngang i vårt system, sier Sæle.

Lang fartstid
Finn Ørjan Sæle er bare 29 år, men har lang fartstid innen nettverkssalg.

Tidligere var han sentral i nettveksselskapet Nature's Own, hvor også hans mor, Anita Apelthun Sæle, var involvert.

Senere har han gått over til det systemet som nå har overtatt medlemslistene til T5PC.

Finn Ørjan Sæles virksomhet har vært svært lønnsom. I fjor hadde han en ligningsinntekt på 3 millioner kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!