*Nettavisen* Økonomi.

Politipyramide rulles opp

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

I går ble to politimenn suspendert med øyeblikkelig virkning for deres rolle i T5PC-pryamiden. Nå viser det seg at en rekke politimenn har deltatt i pyramiden. Se innslag på web-TV.

27.11.04 21:02

Mange har latt seg lokke av drømmen om raske penger - nå viser det seg at stadig flere av medlemmene kommer fra politimiljøet.

Lederen for Politiets fellesforbund er ikke overrasket.

- En del mener at man selv må få bestemme hva man driver med på fritiden, selv om man har valgt et yrke som politiyrket, sier Arne Johannesen i Politiets Fellesforbund til TV 2 Nyhetene.

I går ble to politimenn i Rogaland suspendert fra tjenesten etter at det ble kjent at de hadde vært aktive ververe til The 5 Percent Community (T5PC). Men TV 2 får bekreftet fra flere kilder at langt flere politifolk har drevet aktiv verving, i flere fylker landet over, deriblant Oslo.

- Det er særdeles problematisk hvis andre mennesker har gått inn i dette pyramidespillet på grunn av at de ser at politifolk er med og føler at de også kan være med, sier Johannesen.

Også lederen for politijuristene og politimestrene reagerer sterkt.

- Det er ikke bra. Politifolk skal ikke drive med denne form for virksomhet. Vi er en yrkesgruppe som nyter stor tillit i befolkningen, og det er ordentlig betenkelig hvis folk har satt sparepengene sine i tillit til at det er politifolk som driver med dette, sier leder Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforening til TV 2 Nyhetene.

Men lederen for politiforbundet vil ikke si om han mener at aktiv verving til pyramideselskapet bør føre til at tjenestemenn mister jobben.

- Nå får en la etterforskningen gå, for å få alle ting opp på bordet. Og så bør en diskutere både det personalmessige, men ikke minst det etiske inn i denne typen saker, sier Johannesen i Politiets Fellesforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.