Polititabbe ga tiltale

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)

Advokat John Arild Aasen, som for tiden er forsvarer i Munch-saken, ble tiltalt for brudd på regnskapsloven og straffeloven. Problemet var imidlertid at Aasen ikke ble innkalt til avhør.

21.02.06 06:39

- Dette er pinlig. Jeg må bare innrømme at jeg er helt grønn når det gjelder disse regnskapssakene og ikke har jobbet mye med det. Sånn er det dessverre, sier politiadvokat Bente E. Gerner i Oslo politidistrikt til Dagens Næringsliv.

Aasen ble tiltalt i forbindelse med drift av to inkassoselskaper i perioden 2002-2003. Advokaten var styreleder da begge selskapene gikk konkurs.

Og selv om bostyrerne i selskapene ikke mente at Aasen hadde gjort noe straffbart, kom politiet likevel til en annen konklusjon.

Politiadvokat Gerner innrømmer at hun har lest konkursberetningen, og ikke helt forstått hva som stod der. Bostyrerne mener på sin side at det ikke var grunnlag til å misforstå noe som helst.

Saken ble mandag henlagt. Aasens forsvarer John Christian Elden refser politiet, og mener etterforskningen er kritikkverdig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.