Polsjef smurt med cognac

Butikksjefen ved Vinmonopolet tok imot et par flasker cognac fra en leverandør. Da ble det bråk.

17.11.03 15:57

En gedigen korrupsjonsskandale ryster Sverige. For et par uker siden ble det kjent at flere sjefer over lengre tid kan ha tatt imot bestikkelser fra vin- og spritleverandører. Nærmere 100 sjefer i landets vin- og spritmonopol, Systembolaget, risikerer å bli sparket.

Da Vinmonopolets ledelse her hjemme fikk summet seg, sa de man neppe har hatt lignende tilstander her. Men én og annen tildragelse har det vært.

Nær sparket

For et par år siden var en butikksjef nær ved å miste jobben. Han hadde tatt imot to flasker cognac fra en leverandør. Flaskene var en påskjønnelse, og skulle brukes på det lokale Vinmonopolets julebord.

- Han som tok imot flaskene fikk ikke avskjed, men det ble en hard reaksjon. Det ble nesten en avskjedigelsessak, sier informasjonssjef Jan Egil Aase i Vinmonopolet til TV 2 Nettavisen.

Fokus på etikk

Aase sier at Vinmonopolet siden 2001 har fokusert på etiske retningslinjer. Disse skal blant annet forhindre at ansatte tar bestikkelser fra pågående leverandører.

- Vi har hatt en prosess gående siden 2001 om etiske retningslinjer. Vi hadde dengang et møte mellom butikksjefer og leverandører. Alle som leverer til Vinmonopolet må underskive på disse retningslinjene, sier Aase.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.