*Nettavisen* Økonomi.

Polsjefen fjernes fra granskingen

Poldirektør Knut Grøholt får ikke lenger lede granskingen av smøring i Vinmonopolet.

27.01.05 14:54

Administrerende direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet trer ikke til side mens granskingen av hans OL-tur til Sydney gjennomføres, men han vil ikke lede granskingen lenger, melder Vinmonopolet i en pressemelding.

Beslutningen ble tatt av styret i Vinmonopolet under et telefonmøte torsdag formiddag, og nå overt styreleder Harald Arnkværn ansvaret for ledelsen av granskingen.

«Styret finner ikke grunn til å endre Grøholts funksjon som administrerende direktør. I den forbindelse vektlegger styret at opplysningene om reisene ikke påvirker Grøholts arbeid som administrerende direktør, men at ansvaret for de granskingene som pågår er overtatt av styret ved styrets leder», heter det i pressemeldingen.

Styret vil igjen ta stilling til eventuelle konsekvenser av Knut Grøholts Sydney-tur på neste styremøte 3. februar.

Da skal PricewaterhouseCoopers AS avgi rapport på konsekvensene og lovligheten i Grøholts OL-tur.

Onsdag ble det kjent av Grøholt og hans kone deltok på en reise til OL i Sydney i 2000. Turen var betalt av selskapet Bravida. Grøholt informerte ikke sin styreleder om dette, og oppga heller ikke turen i selvangivelsen.

Grøholt har selv i løpet av de siste dagene suspendert 13 ansatte i polet. Onsdag slo Grøholt fast at han ikke ville ta permisjon fra stillingen som direktør i Vinmonopolet, selv om hans egen sak også skal granskes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.