*Nettavisen* Økonomi.

Polsjefen trekker seg

Direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet er ferdig som polsjef.

02.12.05 14:30

OSLO (TV 2 Nettavisen): Det kom frem på en pressekonferanse ved Hotel Continental i Oslo fredag. Administrerende direktør Knut Grøholt fratrer stillingen 31. desember.

Grøholt forlater stillingen av egen vilje, etter å ha kommer med ønske om dette tidligere denne uken.

- Dette er ikke en ønsket situasjon, men jeg mener det er en riktig løsning, sa Grøholt under pressekonferansen.

Avtale om videre jobb
Etter årsskiftet vil Grøholt fortsette med andre oppgaver i Vinmonopolet og Helse- og omsorgsdepartementet. Han vil beholde direktørlønnen. Grøholt har inngått en avtale om å jobbe for Vinmonpolet og Helse- og omsorgsdepartementet frem til han går av med pensjon juni 2008.

Styreleder Siri B. Hatlen fortalte under møtet med pressen at hun ikke har anmodet Grøholt om å trekke seg. Hun understreket også at Grøholt skal fortsette med normal arbeidstid frem til han går av med pensjon.

- Han besitter mye og verdifull kompetanse som det vil være behov for i en periode fremover, sa Hatlen under pressekonferansen.

Ekjord-saken
Det har vært mye blest rundt Vinmonopolet det siste året, etter avsløringen om bestikkelser av ansatte fra vinimportselskapet Ekjord. Tidligere i høst gikk Harald Arnkværn av som styreleder i vinmonopolet etter sterk kritikk fra de tillitsvalgte.

Grøholt har selv vært gransket for å ha mottatt ulike reiser.

På pressekonferansen fredag sa Grøholt at han ønsker å bidra til at Vinmonopolet skal kunne legge Ekjord-saken bak seg. Grøholt vil ikke uttale seg om hvordan det siste året har vært for ham personlig.

- Det vil være riktig for meg å få dette litt på avstand, sa Grøholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.