*Nettavisen* Økonomi.

Poppe om svik og vennskap

Petter Andreas Poppe i Poppe og co. Foto: (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Den høyprofilerte eiendomsmegleren Petter Andreas Poppe nekter for å ha rundlurt sin tidligere arbeidsgiver.

26.03.04 16:20

Hovedaksjonær i Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmekling, Camilla Sem, anklager Poppe for å ha rappet deres meglere da han gikk til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling.

God forretningsskikk
- Ja, jeg gav tilbud til noen meglere. Men det regner jeg å være innenfor god forretningsskikk. Meglere får ofte tilbud fra andre firma mens de står i en jobb. Slik er det med advokater og revisorer også, sa Poppe i sin partsforklaring fredag.

Vitnemålet til eiendomsmegler Finn Unneberg underbygget Poppes forklaring om at han kom med tilbudene etter at han hadde forlatt Sem & Johnsen i juni 2002.

- Men jeg vil vite minst mulig om denne saken, og om hva som skjedde når Poppe sluttet hos Sem & Johnsen og begynte hos Aktiv, sa Unneberg.

Bindingstid
Poppe slår tilbake mot Sem & Johnsen som mener han brøt avtalen om bindingstid og svek firmaet som «hadde lært ham alt».

- Jeg har ikke sveket eller brutt noen avtale, men jeg benyttet meg av retten til å skifte arbeidsgiver. Camilla Sems utspill må være resultat av en følelsesmessig reaksjon, sier Poppe til TV 2 Nettavisen.

- Ja, vi hadde et vennskap, men jeg kunne ikke ofre mine muligheter i yrkeslivet på grunn av det, sier han.

Billige aksjer
Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmekling har trukket Poppe for retten etter at han forlot firmaet for nesten to år siden.

Sem & Johnsen mener Poppe brøt kontrakt som bandt ham til firmaet til november 2005. Som motytelse fikk Poppe kjøpe billige aksjer i selskapet.

De siste årene stod meglerstjernen alene for 50 prosent av meglerselskapets provisjonsinntekter. Selskapet fremholder at de har tapt opptil 15 millioner kroner som følge av at Poppe ikke fullførte bindingstiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.