*Nettavisen* Økonomi.

Porno for jappene

Bang & Olufsen har lansert fire nye, lekre produkter for deg med mye penger og lyst på kvalitet.

24.11.05 08:30

(SIDE2): De designorienterte danskene fyller åtti år, og lanserer nå flere nye produkter.

Design har blitt et stadig større salgspunkt det siste året, men daglig leder i B&O Norge, Hans Olav Hole, er ikke imponert over det konkurrentene kaller design.

Se bilde av alle produktene nederst i saken.

Vi punger ut
- Det er forskjell på styling av et produkt og design. Det er slett ikke det samme å style produktet etter at ingeniøren er ferdig med det, som å tenke design gjennom hele prosessen, sier Hole, og høres ut som han snakker om rånere med digre spoilere og dunk-dunk-anlegg i bilen.

Og produktene til Bang & Olufsen er lekre, men du betaler til gjengjeld også mye for kvaliteten. Ikke at det ser ut til å hindre oss nordmenn.

Siste skrik fra danskene er BeoLiving, et hjemmekinokonsept hvor du med ett tastetrykk på fjernkontrollen slår av plasmatv-en, senker filmlerretet, skrur på projektoren, trekker for gardinene og demper lyset – for den ultimate filmopplevelsen. Prislapp? Rundt 2,1 millioner kroner for installeringen.

- Vi har akkurat installert en slik løsning her i Norge, sier Hole.

Ny tv
Også de prisbelønte – og svindyre – høytalerne BeoLab 7-4 selger godt i Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Da vi lanserte disse, sa mange at vi aldri kom til å få solgt høyttalere som koster 125.000 kroner stykket. Nei vel, men vi har solgt rundt 600 av dem bare i Norge, smiler Bang & Olufsen-sjefen.

Denne tirsdagen var det fire nye produkter som ble presentert.

Først ut er Bang & Olufsens nye 40-tommers lcd-tv. Den HD-klare skjermen har antirefleksbelegg, motordreiesokkel og lar deg vinkle tv-en både fra side til side og opp og ned.

BeoVision 7-40 kan integreres mot hjemmesystemet ditt, i alle fall om du har investert i BeoLink-systemer.

Prisen for herligheten vil ligge rundt 90.000 kroner.

Minnekortstøtte
Danskene viste også fram sitt nye stereoanlegg, BeoSound 4, en audiomaster med klassisk Bang & Olufsen-design.

Denne smarte saken har også støtte for SD-minnekort, slik at du kan flytte musikk fra mp3-spilleren din direkte til anlegget og omvendt. Linje inn gjør at du også kan ta opp musikk fra radio eller platespilleren direkte til det digitale kortet.

Sammen med BeoSound 4 vise Hans Olav Hole også fram sine nye og billigste høyttalere, BeoLab 4. Denne høyttalerløsningen kan monteres på sokkel, på veggen eller i taket, og har avtakbar front med deksler i flere ulike farger.

Bærbart
Prisen for audiomasteren vil ligge rundt 16.000 kroner, mens høyttaleren må du punge ut med 9.000 for.

Bang & Olufsen skuler tydeligvis også til Tivoli og lanserer BeoSound 3, en bærbar og batteridrevet radio som også har støtte for minnekort. Dermed kan du ta med musikken ut på tur og skule stygt på andres ghettoblastere eller plastikkspillere.

Prismessig kommer BeoSound 3 til å ligge like under 5.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.