Gå til sidens hovedinnhold

Porsgrunn porselen permitterer 50

Ledelsen ved Porsgrunds Porselænsfabrik permitterte mandag 50 av de vel 200 ansatte på fabrikken.

En kombinasjon av små ordrereserver og stort lager gjør at vi rett og slett for mange ansatte akkurat nå, sier administrasjonssjef Eigil Ramstad ved Porsgrunds Porselænsfabrik (PP) til NRK ifølge NTB.

Til utlandet
Foreløpig er det uvisst hvor lenge de ansatte vil være permitterte. Administrasjonssjefen opplyser at bedriften vil ta inn de permitterte så snart ordresituasjonen bedrer seg.

I fjor måtte 65 ansatte gå fra Porsgrunds Porselænsfabrik etter at deler av produksjonen ble flyttet til utlandet, men det skal ikke ha vært diskutert oppsigelser i forbindelse med mandagens permitteringsrunde.

Kritikk
Den tradisjonsrike bedriften, som har produsert porselen siden 1885, er eid av forretningsmannen Atle Brynestad. Brynestad har vært utsatt for mye kritikk i forbindelse med sin ledelse av porselensfabrikken og de ansatte har flere ganger beskyldt eieren for å planlegge å slakte bedriften han overtok i 1996.

Brynestads eierselskap CG Holding har siden overtakelsen tatt ut 49,5 millioner kroner fra bedriften, skrev Dagens Næringsliv i september i fjor. I tillegg er PP-eiendommer til en bokført verdi av 50 millioner kroner overtatt av andre selskaper under Brynestads kontroll.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot