*Nettavisen* Økonomi.

Positiv børsstart

En svak oljesektor til tross – Oslo Børs starter dagen opp.

04.05.05 10:55

En halvtime ut i onsdagens handel er Oslo Børs opp 0,37 prosent.

Følg børsutviklingen på TV 2 Nettavisen.

DnB NOR og Yara leder an i oppgangen, opp henholdsvis 3,7 og 1,7 prosent.

På topp på vinnerlisten så langt finner vi John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean, som stiger 6,6 prosent på meldingen om at selskapet kjøre 10 nye skip.

Fredriksens andre store børsselskap, Frontline, har derimot en hardere dag, og faller 2,3 prosent etter press i stortankratene. Den ventede lagerøkningen i USA hjelper også til å presse Frontline-aksjen i rødt.

Traderyndlingen Jinhui ligger også høyt på omsattelisten denne onsdagen, og stiger 3,5 prosent.

Det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet Aker Kværner har også en god børsåpning. Selskapet har fått en storkontrakt i Italia, verdt nær seks milliarder kroner.

Aker Kværner skal bygge LNG-terminalen i Isola de Porto Levante, nord i Adriaterhavet utenfor Italia, og Aker Kværner-aksjen stiger 2,4 prosent.

Det er ventet at det fremover skal bygges flere liknende LNG-terminaler, så det ligger mange potensielle kontrakter i markedet.

Dagens taperliste preges så langt av offshore- og shippingselskaper, samt selskaper som i dag og i går ikke leverte gode nok resultater.

TGS faller 4,8 prosent etter å ha levert tall som ikke levde opp til forvetningene, og gårsdagens dårlige resultat fortsetter å trekke Hexagon ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.