NEW YORK (Nettavisen): - Den mest fantastiske økonomien i amerikanske historie, skriver Donald Trump på Twitter onsdag ettermiddag, etter at ferske økonomiske tall ble presentert i USA. Trump la også nylig ut en video på Facebook der han skryter av økonomien - se den øverst i saken.

Wall Street åpner også opp onsdag, som en følge av de positive tallene, melder CNBC.

Nye tall viser vekst både på antall nyansatte, men også ferske bruttonasjonalprodukt-tall overrasker. Ifølge CNBC økte antall private ansatte med 125.000 i oktober, mot forventede 100.000. Medium store bedrifter, de med mellom 50 til 499 ansatte, økte mest med 64.000 nyansatte.

Selv om tallene er positive, er markedet litt mer lunkent fordi en korrigering av septembertallene viser at jobbtallene i september ikke økte med 135.000, men med bare 93.000.

Ferske BNP-tall som ble presentert onsdag, viste også vekst. Veksten i tredje kvartal var på 1,9 prosent, høyere enn forventet. Det er likevel ned nedgang fra 2 prosent, fra forrige kvartal.

- Selv om den økonomiske veksten bremser ned, er økonomien relativt sterk. Likevel utgjør tredje kvartal den første gangen siden siste kvartal 2018 at den amerikanske økonomien vokser mindre enn to prosent, skriver CNN.

Tallene er uansett bedre enn forventet og var ifølge CNBC resultatet av at forbruket øker både i privat og offentlig sektor.

På onsdag er det for øvrig også rentemøte i USA, og man forventer at sentralbanken setter ned renten med 0,25 prosentpoeng.

- Donald Trump vinner enkelt

En ny analyse fra Moody’s Analytics viser at Donald Trump vil få en enkel seier i neste års presidentvalg - om økonomien i USA holder seg, vel og merke.

- Hvis velgerne stemte hovedsakelig basert på lommeboken, så ville presidenten ha overkjørt konkurrentene, heter det i analysen fra Moody`s, ifølge CNBC.

Les: Ny analyse: - Donald Trump vinner presidentvalget enkelt