Posten kjøper Nor Cargo

Posten Norge har kjøpt fraktselskapet Nor Cargo for 850 millioner kroner fra OVDS og Det Stavangerske Dampskibsselskab.

09.03.04 19:49

Nor-Cargo har 1.200 ansatte, og Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab ASA (OVDS) og Det Stavangerske Dampskibsselskab ASA (DSD) har eid hver sin halvpart av selskapet.

For OVDS utgjør salgssummen rundt 475 millioner kroner, hvorav om lag 50 millioner er oppgjør for finansielle eiendeler og renter.

Nor-Cargo shipping AS og Nor-Cargo Ltd, som omfatter terminalselskap i England, er ikke omfattet av salget.

Administrerende direktør Tor J. Strand i OVDS sier at selskapet ser på salget av Nor-Cargo Holding ASA som en viktig del av pågående restrukturering av OVDS. OVDS’ kjernevirksomhet vil i fremtiden være innenfor Hurtigruten, reiseliv, ferje, hurtigbåter og godstransport til sjøs.

Nor-Cargo forventer en omsetning på 2,3 milliarder kroner i 2004.

– Kjøpet av Nor-Cargo er et ledd i Postens offensive satsing mot å bli totalleverandør av logistikktjenester i det norske markedet. Oppkjøpet gir Posten mulighet til å møte den kraftige konkurransen fra internasjonale aktører, sier konsernsjef Kaare Frydenberg i Posten Norge AS.

Deutsche Post/DHL, nederlandske TPG/TNT, Svenske Posten/Tollpost og Linjegods/Schenker BTL blir trukket fram som konkurrenter i pressemeldingen fra Posten Norge.

– Stordriftsfordeler vil i tillegg gi oss mulighet til å bedre lønnsomheten, sier Frydenberg

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag